Εξαρτημένοι με τα social media οι νέοι της Κύπρου

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΝΝΗ

Header Image

Η χώρα καταγράφει το δεύτερο ψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ στη χρήση τους από την ηλιακή ομάδα 16-29 ετών.

Την εξάρτηση των νέων της Κύπρου αλλά και της νεολαίας άλλων χωρών της ΕΕ με τα κοινωνικά δίκτυα καταδεικνύουν στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Eurostat, με τη χώρα να καταγράφει το δεύτερο ψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ στη χρήση τους από την ηλιακή ομάδα 16-29 ετών.

Το 2024, το 97% των ατόμων στην ΕΕ ηλικίας 16-29 ετών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά σε σύγκριση με το 88% του συνολικού πληθυσμού, μια διαφορά 9 ποσοστιαίων μονάδων (π.μ.).

Αυτό το χάσμα μειώνεται σταθερά κατά την τελευταία δεκαετία. Το 2014, το 87% των νέων χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο καθημερινά, ενώ το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού ήταν 63% (χάσμα 24 π.μ.).

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, οι νέοι ήταν πολύ πιο πιθανό να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης από τον συνολικό πληθυσμό.

Η δημιουργία προφίλ χρήστη και η δημοσίευση μηνυμάτων ή σχετικών δραστηριοτήτων ήταν μια διαδεδομένη πρακτική για το 88% των ατόμων ηλικίας 16 έως 29 ετών σε σύγκριση με το 65% του συνολικού πληθυσμού.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 16 έως 29 ετών που συμμετείχαν σε δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης παρατηρήθηκε στην Τσεχία (99%), Κύπρο και Ελλάδα (και οι δύο 98%).

Αντίθετα, η Γαλλία (70%, στοιχεία 2023), η Ιταλία (80%) και η Γερμανία, η Σλοβακία και η Βουλγαρία (όλες 84%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play