Videogate: Στα χέρια των ανακριτών ολόκληρο το πολύωρο βίντεο - Παράταση δύο μηνών στις έρευνες με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σημαντική εξέλιξη προκύπτει στην υπόθεση του videogate καθώς οι ανακριτικές αρχές έχουν πλέον στην κατοχή τους το πλήρες, πολύωρο βίντεο που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, με το περιεχόμενό του να τίθεται ήδη υπό αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Ανδρέας Πασχαλίδης, το πλήρες οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις συνομιλίες και όχι μόνο τα αποσπάσματα που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, έχει εξασφαλιστεί έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και ήδη αξιολογείται.

Η πορεία των ερευνών, ωστόσο, καθιστά αναγκαία τη συνέχισή τους, με τον κ. Πασχαλίδη να υποβάλλει αίτημα για παράταση του διορισμού του κατά δύο μήνες. Το αίτημα εγκρίθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, δίνοντας έτσι επιπλέον χρόνο στις αρχές για να ολοκληρώσουν τη διερεύνηση.

H δήλωση του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Ανδρέα Πασχαλίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, της Υπεύθυνης Εισαγγελέως του Ποινικού Τομέα της Νομικής Υπηρεσίας, του Αρχηγού Αστυνομίας, του Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή και του Υπεύθυνου Ανακριτή της Αστυνομίας, σε σχέση με την πορεία των ερευνών για το βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» στο λογαριασμό υπό στοιχεία “Emily Thompson” στις 08.01.2026.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, εξασφαλίστηκε με συντονισμένες ενέργειες ολόκληρο το πολύωρο βίντεο με όλες τις συνομιλίες, αποσπάσματα των οποίων είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο του οποίου αξιολογείται.

Παράλληλα, οι ανακριτές προέβηκαν στη λήψη μεγάλου αριθμού καταθέσεων και ενεργειών για εξασφάλιση μαρτυρίας από την Κύπρο και χώρες του εξωτερικού.

Με βάση τα πιο πάνω προέκυψε η ανάγκη για συνέχιση των ανακρίσεων. Ως εκ τούτου, ο Ανεξάρτητος Ποινικός Ανακριτής, υπέβαλε αίτημα για παράταση του χρόνου διορισμού του για ακόμα δύο μήνες, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα