Διχασμένοι οι Γερμανοί για τους Αφγανούς πρόσφυγες | Πολιτική | DW

DEUTSCHE WELLE

Header Image



Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει τις επίσημες και παρασκηνιακές διεθνείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να πετύχει τη μεταφορά περίπου 40.000 ανθρώπων από το Αφγανιστάν στη Γερμανία. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν μεταξύ άλλων ντόπιο προσωπικό του γερμανικού στρατού και οι οικογένειες τους, δημοσιογράφοι, καθώς και γνωστές ακτιβίστριες των γυναικείων δικαιωμάτων.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ θέτει θέμα ασφάλειας

Ο Χορστ Ζεεχόφερ θέτει θέμα ασφάλειας

Την ίδια στιγμή ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, προειδοποιεί για τον κίνδυνο να έρθουν στη Γερμανία, σε αυτό το πλαίσιο, άτομα που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας. Σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Μόναχο επεσήμανε ότι μεταξύ των 4.587 ατόμων που μεταφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από το Αφγανιστάν στη Γερμανία είναι 20 που είτε έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, όπως βιασμό, είτε έχουν πλαστογραφήσει έγγραφα, είτε σχετίζονται με την τρομοκρατία. Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύτηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ζεεχόφερ, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατούσε στη Καμπούλ για να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα για τη Γερμανία. Μελλοντικά, τόνισε, θα πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι.

Διχασμένη η κοινή γνώμη

Αναφορικά με την υποδοχή και άλλων προσφύγων από το Αφγανιστάν η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει μέχρι στιγμής σε κάποια απόφαση. Νεότερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov δείχνει πάντως ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Ένα ποσοστό 46% απορρίπτει την υποδοχή ενός μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων στη Γερμανία, ένα 47% είναι υπέρ. Όμως, σχεδόν οι μισοί από αυτούς που εκφράστηκαν θετικά θέτουν ως προϋπόθεση να υποδεχτούν και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ πρόσφυγες. Μια σχετική με το θέμα σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ την περασμένη Τρίτη έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο



ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play