Μητσοτάκης: Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε συλλογικά για τα εμβόλια

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Είναι επίσης αρκετά ικανοποιημένος με την εν γένει ανταπόκριση της Ελλάδας στην πανδημία, καθώς η χώρα έχει καταγράψει αναλογικά λιγότερα κρούσματα και θανάτους από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης της ΕΕ σχετικά με την αγορά εμβολίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι μικρότερες χώρες της Ενωσης θα είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αν καλούνταν να διαπραγματευτούν μόνες τους.

Ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη σκιά της κριτικής που έχει δεχθεί η Κομισιόν σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων, τόνισε πως η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή.

«Μπορώ να σας πω ότι ως μικρή χώρα, δεν θα ήθελα να διαπραγματευτώ κατά μόνας με τις μεγάλες φαρμακευτικές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε συλλογικά. Ναι, υπήρξαν περιπλοκές και υπήρξαν προβλήματα, αλλά ας μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».

O κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει κατά πόσον η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να αποκομίσει τον αριθμό των εμβολίων που τώρα έχει εξασφαλίσει αν δεν υφίστατο η κεντρική αγορά και διανομή με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας-μέλους, και το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για τα μικρότερα κράτη της ΕΕ, από την Πορτογαλία έως την Εσθονία, αλλά ακόμη και για μεγαλύτερα μέλη, όπως η Ιταλία.

«Μπορεί κανείς να συζητήσει σχετικά με την παράδοση [των εμβολίων] και εάν έγινε ο σωστός χειρισμός όχι όμως να αμφισβητήσει την κύρια απόφαση,» είπε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε μάλιστα ότι είναι αρκετά ικανοποιημένος με την εν γένει ανταπόκριση της Ελλάδας στην πανδημία, καθώς η χώρα έχει καταγράψει αναλογικά λιγότερα κρούσματα και θανάτους από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, παρά την πρόσφατη αύξηση και ένα σύστημα υγείας σημαντικά αποδυναμωμένο από την κρίση χρέους που διήρκεσε ολόκληρη δεκαετία.

Πηγή: in.gr

 



ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play