ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Τελικός αποδείξεων και για τους δύο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι κιτρινόμαυροι επιζητούν τη ρεβάνς από το χαμένο περσινό τελικό, ενώ οι Θεσσαλονικείς θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως είναι η καλύτερη ομάδα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμετρώνται σήμερα (20:30) στο ΟΑΚΑ για το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο όμως σημαίνει πάρα πολλά και για τις δύο ομάδες.


Ουσιαστικά είναι ένας τελικός…αποδείξεων.


Οι κιτρινόμαυροι επιζητούν τη ρεβάνς από το χαμένο περσινό τελικό, αλλά κυρίως για να αποδείξουν πως η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος τους άξιζε πέρα για πέρα γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα.


Αντίθετα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιζητά μανιωδώς το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο, θέλοντας να στείλει το μήνυμα σε όλους ότι το φετινό πρωτάθλημα του άξιζε, αλλά του το…πήραν στις δικαστικές αίθουσες.


To «κορώνα-γράμματα» και τα άλλα ιστορικά αξιοσημείωτα από το κύπελλο Ελλάδας


Πλάνα Χιμένεθ - Λουτσέσκου


Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μασούντ λόγω τραυματισμού και τον Κονέ λόγω τιμωρίας.


Kάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας. Στην άμυνα ο Μπακάκης θα τοποθετηθεί δεξιά, ο Χουλτ αριστερά και στόπερ οι Βράνιες - Τσιγκρίνσκι. Ο ένας από τους δύο κεντρικούς μέσους θα είναι σίγουρα ο Σιμόες, ενώ ο παρτενέρ του, δεδομένης της απουσίας του Κονέ λόγω καρτών, κάποιος εκ των Γαλανόπουλου - Λαμπρόπουλου. Ο Αραούχο θα είναι ο σέντερ φορ και πίσω του σε ρόλο οργανωτή μάλλον ο Λιβάγια. Στις άκρες οι Γκάλο (δεξιά) και Μπακασέτας (αριστερά), χωρίς να αποκλείεται να παίξει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.


Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος θα έχει όλες τις δυνατές επιλογές στη φαρέτρα του.


Οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Πασχαλάκης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Βαρέλα και Κρέσπο, ενώ τα άκρα της άμυνας θα καλύψουν οι Μάτος (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Μαουρίτσιο και Κάνιας και πιο μπροστά τους ο Πέλκας. Στα δεξιά της επίθεσης ο Κάμπος, στα αριστερά ένας εκ των Μακ και Λημνιού και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.


Μεγάλο στοίχημα


Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας έκρουσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και τόνισε πως η σημερινή αναμέτρηση είναι το μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το GREXIT παραμονεύει.


«Οι οπαδοί που διατείνονται ότι αγαπούν τις ομάδες τους θα πρέπει να το αποδείξουν και στο γήπεδο και θα πρέπει να σκέφτονται ότι υπάρχει πρωτάθλημα και του χρόνου», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Ισπανική σφυρίχτρα


Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν θα είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον τελικό. Ανήκει στην κατηγορία Διεθνών Διαιτητών Elite και φέρει το σήμα της FIFA από τον Ιανουάριο του 2010. Είχε οριστεί ως διεθνής 53 φορές. Συνολικά, έχει διευθύνει 324 αγώνες του υψηλότερου επιπέδου στην Ισπανία, ενώ είναι ένας από τους 10 κορυφαίους Ισπανούς διαιτητές όλων των εποχών, με τα περισσότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Κυριαρχία της ΑΕΚ


Είναι η 5η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, με την Ένωση να είναι κυρίαρχη στις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε για πρώτη φορά στον περσινό επεισοδιακό τελικό που έγινε στον Βόλο. Βασικό χαρακτηριστικό των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι πως πάντα ο νικητής πετυχαίνει δύο γκολ, αφού όλοι οι τελικοί έχουν λήξει 2-1 και 2-0.


Οι τελικοί με τους δύο φετινούς φιναλίστ:


1938-39: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-1
1977-78: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
1982-83: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
2016-17: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1


Οι τροπαιούχοι


Ένδεκα ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να έχει στεφθεί τροπαιούχος τις περισσότερες φορές.


Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την κούπα 27 φορές. Από εκεί και πέρα έχουμε: Παναθηναϊκός (18), ΑΕΚ (15), ΠΑΟΚ (5), Πανιώνιος (2), Λάρισα (2), Άρης (1), Ηρακλής (1), Εθνικός (1), ΟΦΗ (1), Καστοριά (1), Ξάνθη (1).


Τα ρεκόρ των Μπάγεβιτς - Σαργκάνη


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει μόνο μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας (1978), ωστόσο ως προπονητής πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος που οδήγησε σε τελικό τέσσερις διαφορετικές ομάδες, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Μάλιστα, έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τις τρεις (το έχασε με τον Άρη), κάτι που επίσης είναι ρεκόρ.


Ο Νίκος Σαργκάνης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, την Καστοριά, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Αθηναϊκό και κατέκτησε το τρόπαιο με τις τρεις (το έχασε με τον Αθηναϊκό).

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα