Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος εχθές είχε καταδικασθεί σε 13 έτη κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού, όταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του σωφρονιστικού καταστήματος έφθασε το απόσπασμα της απόφασης που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.
Με την απόφαση αυτή «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό και του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών.
Όμως, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας βρισκόταν ήδη 11 χρόνια μέσα στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα και, ως εκ τούτου, είχε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί.


Πέτσας: Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα αφορούν στο νέο Ποινικό Κώδικα
Μιλώντας νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε σχετικά: «Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη».
«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του, που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» συμπλήρωσε.
Το χρονικό της δολοφονίας:
Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλεξάνδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Μετά την δολοφονία ταραχές έλαβαν μεγάλη έκταση, ώστε χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του τύπου και στελεχών πολιτικών κομμάτων ακόμη και ως εξέγερση. Ο πραγματικός χαρακτήρας των γεγονότων έγινε αντικείμενο πολιτικής και κοινωνικής τριβής και διχογνωμιών σχετικά με τη φύση και τα αίτιά τους.
Η δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και το Αγρίνιο. Πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην Αθήνα.