Η Αναστασία Ανθούση στον Πολίτη 107.6 για την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό (ηχητικό)

ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Header Image
Η κα Ανθούση σημείωσε πως οι περίπου 2000 ασθενείς που στέλνονται στο εξωτερικό κάθε χρόνο, δεν κρίνεται απαγορευτικός αριθμός ώστε να μην μπορεί να διαχειριστεί το θέμα ο ΟΑΥ.  

 

Δύο χιλιάδες ασθενείς τον χρόνο περίπου αποστέλλονται στο εξωτερικό για θεραπεία, τους οποίους κάλλιστα θα μπορούσε να διαχειριστεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), σύμφωνα με την τέως υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση. Μιλώντας στον Πολίτη 107.6 και 97.6, η κα Ανθούση, η οποία διετέλεσε συντονίστρια του Γραφείου δύο υπουργών Υγείας , του Γιώργου Παμπορίδη και του Κωνσταντίνου Ιωάννου, είπε ακόμα ότι εδώ που έχουμε φθάσει, θα μπορούσε να μεταφερθεί το προσωπικό που εργάζεται γι αυτό το ζήτημα, από το υπουργείο Υγείας στον ΟΑΥ, και με λίγη εκπαίδευση θα μπορούσε το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβει πλήρως τη διεκπεραίωση αυτής της αποστολής.

Η κα Ανθούσε τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να φτάσει ο ΟΑΥ στο σημείο να πρέπει να αγοράσει υπηρεσίες για 1+1 χρόνο από τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας που διαχειρίζεται αυτό το ζήτημα και η οποία αφυπηρετεί τον Απρίλιο, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι στο παρά πέντε ότι δεν έγινε τίποτα. Υπογράμμισε δε πως πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για το όλο ζήτημα, ενώ -ερωτηθείσα σχετικά- υπέδειξε πως είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» όσοι λένε πως καθυστερεί το ιατροσυμβούλιο, υπάρχει γραφειοκρατία και ότι θα πεθάνει κόσμος αν φύγει η κα Γιαννάκη από το συγκεκριμένο πόστο. «Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να γίνονται μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε. 

Ακούστε την παρέμβαση της Αναστασίας Ανθούση στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται καθημερινά από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play