Κατάσχέθηκαν εκατοντάδες πυρσοί και πυροτεχνήματα καθώς και μπρελόκ Labubu στη Λεμεσό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Κατά τον έλεγχο των πακέτων που επιλέχθηκαν δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Στην κατάσχεση εκατοντάδων πυρσών και πυροτεχνημάτων χειρός καθώς και μεγάλης ποσότητας φιγούρων-μπρελόκ και χάρτινων συσκευασιών που παραβίαζαν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας της εμπορικής επωνυμίας «Labubu», προχώρησε σήμερα το Τμήμα Τελωνείων στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, λειτουργοί του σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο των κοινών ενεργειών για αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο, προχώρησαν σε τυχαίο έλεγχο θαλάσσιου ενδοενωσιακού φορτίου με προέλευση την Ελλάδα στα υποστατικά μεταφορικής εταιρείας στη Λεμεσό.

Στην επιχείρηση ελέγχου συμμετείχαν και οι ανιχνευτικοί σκύλοι του Τμήματος Τελωνείων Δίας και Μπέν.

Κατά τον έλεγχο των πακέτων που επιλέχθηκαν δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, μέσα στο ομαδοποιημένο φορτίο του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1,600 πυρσοί και 672 τεμάχια πυροτεχνημάτων χειρός (οκτάβολα), τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Το φορτίο είχε σταλεί από ιδιώτη σε ιδιώτη και δηλώθηκε ως «Προσωπικά Είδη», ενώ τα κιβώτια ήταν καμουφλαρισμένα με μαύρη αδιάφανη νάιλον ταινία, η οποία κάλυπτε την σήμανση περί εύφλεκτων υλών.

«Η ενέργεια αυτή έθετε σε κίνδυνο τόσο το υπόλοιπο φορτίο του εμπορευματοκιβωτίου, όσο και το πλοίο που μετέφερε τα εμπορεύματα στην Κύπρο», σημειώνεται.

Κατασχέθηκαν επίσης 9 κιβώτια που περιείχαν συνολικά 1,798 φιγούρες – μπρελόκ και 1,984 χάρτινες συσκευασίες που παραβίαζαν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας της εμπορικής επωνυμίας «Labubu».

Τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στο όνομα Κυπριακής εταιρείας και είχαν δηλωθεί ως «Είδη Ρουχισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play