«Γυρίζει δίσκο» η γαλλική Εκκλησία: Ψάχνει €27 εκατ. για την επίσκεψη του Πάπα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που ξεκίνησε η Εκκλησία στις αρχές του καλοκαιριού έχει ήδη συλλέξει «περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ» γι αυτό το ταξίδι, «που χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη γενναιοδωρία του κόσμου», σύμφωνα με τη CEF.

Ο προϋπολογισμός της επίσκεψης του πάπα Λέοντα ΙΔ‘ «υπολογίζεται σε 27 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η Εκκλησία της Γαλλίας που απηύθυνε έκκληση για δωρεές οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν το ταξίδι αυτό που έχει προγραμματιστεί από τις 25 έως το 28 Σεπτεμβρίου.

«Το ποσό αυτό καλύπτει τον σύνολο των απαραίτητων δαπανών για την οργάνωση» του αποστολικού ταξιδιού, διευκρινίζει η Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) σε ανακοίνωση, είτε είναι η υποδοχή των συμμετεχόντων, ο έλεγχος και η εφοδιαστική αλυσίδα, οι διευθετήσεις σε σχέση με το σύνολο των προσωρινών υποδομών στις διάφορες περιοχές στο Παρίσι, τη Λούρδη και το Μετς, στα ανατολικά.

Η Διάσκεψη των Επισκόπων υπογραμμίζει ότι χρειάστηκε «να ενισχύσει τους μηχανισμούς» εφοδιαστικής αλυσίδας, ασφάλειας και σκηνογραφίας απέναντι στον «ενθουσιασμό» που έχει προκαλέσει η επίσκεψη αυτή, για την οποία «περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί (ότι θα συμμετάσχουν σ.σ.) και περίπου 2.500 δημοσιογράφοι έχουν διαπιστευτεί».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα έναν «πολύ μεγάλο μηχανισμό ασφάλειας» με 15.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης να αναπτύσσονται – σύμφωνα με τον σχεδιασμό – στο πιο σημαντικό μέρος του ταξιδιού αυτού.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που ξεκίνησε η Εκκλησία στις αρχές του καλοκαιριού έχει ήδη συλλέξει «περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ» γι αυτό το ταξίδι, «που χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη γενναιοδωρία του κόσμου», σύμφωνα με τη CEF.

Η χορηγία (μεγάλοι δωρητές και επιχειρήσεις) και η πώληση προϊόντων που έχουν σχέση με το ταξίδι του ποντίφικα «θα συμπληρώσουν τους απαραίτητους πόρους» στη χρηματοδότηση και «όπου χρειαστεί, ιδίοι πόροι» θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν, οι οποίοι θα ληφθούν από τον προϋπολογισμό που διατίθεται για ποιμαντικές δραστηριότητες, προσθέτει η CEF.

Για τις διαδικτυακές δωρεές στη διεύθυνση pape-france.fr, οι δωρητές μπορούν να επιλέξουν το ποσό και τον τόπο όπου θα χρησιμοποιηθεί η συνεισφορά τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα, «συστήματα για προσφορές και δωρεές μέσω SMS ή κωδικών QR θα επιτρέψουν σε όλους να συνεισφέρουν» στους μεγάλους εορτασμούς, διευκρινίζει η CEF.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, 80.000 άνθρωποι αναμένονται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Σταντ ντε Φρανς για αγρυπνία, 500.000 την επομένη στην περιοχή Κονκόρντ-Σανς Ελιζέ στο Παρίσι για μια πολύ μεγάλη λειτουργία, 150.000 την Κυριακή 27 του μήνα στο ιερό της Λούρδης και δεκάδες χιλιάδες γύρω από τον καθεδρικό ναό του Μετς τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα