Aρκετά πλοία στον Κόλπο στις φλόγες σύμφωνα με ναυτιλιακή υπηρεσία στο ΗΒ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι επιθέσεις ακολούθησαν τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικά πλοία, με την Τεχεράνη να απειλεί επίσης να επιτεθεί σε πετρελαιοφόρα στα ανοιχτά του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν.

Αρκετά πλοία στην περιοχή του Κόλπου τυλίχθηκαν στις φλόγες, ανέφερε βρετανική ναυτιλιακή υπηρεσία την Τετάρτη. H ανακοίνωση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Ιράν ότι επιτέθηκε σε 20 πλοία που προσπαθούσαν να περάσουν από το Στενό του Ορμούζ.

Ο τελευταίος γύρος επιθέσεων έρχεται εν μέσω αδιεξόδου στον εξάμηνο πόλεμο. Το Ιράν διατήρησε τον ασφυκτικό έλεγχο του στρατηγικού Στενού καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πιέζει για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμένων.

Η Υπηρεσία Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ότι «αρκετά εμπορικά πλοία στον Βόρειο Αραβικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν» «δέχτηκαν πυρά εξουδετέρωσης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή».

Αναφέρθηκε επίσης σε πλοίο 24 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πορτ Ρασίντ, στα ΗΑΕ το οποίο μετακινήθηκε πιθανώς λόγω επίθεσης.

«Ο Πλοίαρχος ενός δεξαμενόπλοιου ανέφερε ότι είδε ένα πλοίο να κινείται ενώ ήταν αγκυροβολημένο, πιθανώς υποδεικνύοντας εισροή νερού μετά από επίθεση από άγνωστο βλήμα», ανέφερε.

Την Τετάρτη, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε δύο αμερικανικά πλοία, οκτώ πετρελαιοφόρα και 10 «μη συμμορφούμενα πλοία» που προσπαθούσαν να περάσουν από το Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις ακολούθησαν τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικά πλοία, με την Τεχεράνη να απειλεί επίσης να επιτεθεί σε πετρελαιοφόρα στα ανοιχτά του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα