Τραγωδία στις ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε έναν 16χρονο που τον σημάδευε με ψεύτικο όπλο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

 

 

Ένα μέλος της πολιτειακής αστυνομίας του Μέριλαντ πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο αγόρι, αφότου ο έφηβος τον σημάδεψε με ένα παιχνίδι όπλο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, και κατόπιν τράβηξε μαχαίρι εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διεξάγει σήμερα έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη χθες, περίπου στις 1.30 το μεσημέρι στο Λεοναρντάουν, στο νότιο Μέριλαντ.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό το σημείο», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας Γούντροου Τζόουνς.

Ο αστυνομικός, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε ανταποκριθεί σε δύο κλήσεις σχετικά με έναν «νεαρό που κινείτο ύποπτα» σε μια γειτονιά και ήταν πιθανόν οπλισμένος. Βρήκε τον έφηβο στο δρομάκι μιας κατοικίας «να στέκεται σαν να ετοιμάζεται να πυροβολήσει και να σημαδεύει με ένα όπλο τον αστυνομικό», περιέγραψε ο Τζόουνς.

 

 

«Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, τραυματίζοντάς τον», συμπλήρωσε.

Ο έφηβος, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Πέιτον Χαμ, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος ζούσε λίγα σπίτια μακρύτερα, τράβηξε στη συνέχεια μαχαίρι, ανέφερε ο αξιωματικός.



«Ο αστυνομικός τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι προτού πυροβολήσει ξανά».

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα πως ο έφηβος είχε μαζί του ένα όπλο παιχνίδι, πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού όπλου, το οποίο ο Τζόουνς περιέγραψε ως «μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο». Ακολουθώντας το αστυνομικό πρωτόκολλο, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στην εισαγγελία της κομητείας Σεντ Μέρι προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν διώξεις.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι μια τραγωδία. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πόσο θλιβερό μπορεί να είναι αυτό», υπογράμμισε ο Τζόουνς.

PROTOTHEMA.GR

 



 



 




ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα