Ακτινιστές της Greenpeace μπλοκάρουν πλοίο με οχήματα diesel της VW

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι παραποίησε τις δοκιμές εκπομπής ρύπων το 2015 και αναγκάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στους αμερικανούς καταναλωτές.

Με πλοιάρια και καγιάκ ακτιβιστές της Greenpeace πλησίασαν πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα diesel της Volkswagen που εισάγονται στη Βρετανία κατά την είσοδό του από τη Βόρεια Θάλασσα στις εκβολές του Τάμεση και σκαρφάλωσαν με σκοπό να το αναγκάσουν να επιστρέψει στη Γερμανία.


Παράλληλα, περισότεροι από 40 ακτιβιστές σκαρφάλωσαν τους φράκτες στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού του Σίρνες της κομητείας του Κεντ και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα της VW που περιμένουν τη διάθεσή τους στους βρετανούς καταναλωτές. Σήκωσαν τα καπό και κόλλησαν αυτοκόλλητα με συνθήματα που καλούν την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων diesel.



Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι παραποίησε τις δοκιμές εκπομπής ρύπων το 2015 και αναγκάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στους αμερικανούς καταναλωτές.


Αποτέλεσμα, η εισαγωγή αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου για τους κινητήρες ντίζελ, όπως η επιβολή νέων φόρων και απαγόρευση πώλησης οχημάτων diesel στη Βρετανία και τη Γαλλία από το 2040.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα