Ένα τέρματα του Τομ Ντέιβις στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, στέρησε από τη Σαουθάμπτον μία νίκη που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με την παραμονή στην Premier League.
Οι «άγιοι» προηγήθηκαν στο «Γκούντισον Παρκ» της βαθμολογικά αδιάφορης Εβερτον με τον Ρέντμοντ και φάνηκαν να κρατάνε σφιχτά το πολύτιμο «τρίποντο», παρότι έπαιζαν από το 85΄ με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Γιοσίντα.
Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όμως, ο Ντέιβις ισοφάρισε και πλέον η Σαουθάμπτον θα παίξει «τελικό» παραμονής με την ισόβαθμή της Σουόνσι, την προσεχή Τρίτη (8/5) στο «Λίμπερτι».
Οι «άγιοι» υπερέχουν στη διαφορά τερμάτων, αλλά την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, ενώ οι «κύκνοι» φιλοξενούν την καταδικασμένη Στόουκ Σίτι.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 4 Μαΐου
Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (57’ Γκρος)
Σάββατο 5 Μαΐου
Στόουκ – Κρίσταλ Πάλας 1-2 (43' Σακίρι/ 58' Μακ Αρθουρ, 86' Φαν Αανχολντ)
Μπόρνμουθ – Σουόνσι 1-0 (37' Φρέιζερ)
Λέστερ – Γουέστ Χαμ 0-2 (34' Ζοάο Μάριο, 64' Νομπλ)
Γουότφορντ – Νιούκαστλ 2-1 (2' Περέιρα, 28' Γκρέι-55' Πέρες)
Γουέστ Μπρόμιτς – Τότεναμ 1-0 (90' Λίβερμορ)
Έβερτον – Σαουθάμπτον 1-1 (90+6΄ Ντέιβις – 56΄ Ρέντμοντ)
Κυριακή 6 Μαΐου
Μάντσεστερ Σίτι – Χάντερσφιλντ (15:30)
Άρσεναλ – Μπέρνλι (18:30)
Τσέλσι – Λίβερπουλ (18:30)








