Γουινέα: Aντιμετωπίζει νέα επιδημία του ιού έμπολα-Παραλαμβάνουν εμβόλια από τον ΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Το κράτος της Γουινέας στην Αφρική κήρυξε και επισήμως πως αντιμετωπίζει νέα επιδημία του ιού έμπολα σε μία περίοδο που ολόκληρη η υφήλιος προσπαθεί να δαμάσει την πανδημία του κοροναϊού.

Το κράτος της Γουινέας στην Αφρική κήρυξε και επισήμως πως αντιμετωπίζει νέα επιδημία του ιού έμπολα σε μία περίοδο που ολόκληρη η υφήλιος προσπαθεί να δαμάσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν τα τελευταία 24ωρα από τον ιό στη χώρα, ενώ έχουν διαπιστωθεί ακόμα τέσσερα κρούσματα. Και οι επτά εκδήλωσαν συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό και αιμορραγία μετά από την κηδεία μιας νοσοκόμας στην οποία είχαν παραστεί.

Πάντως, οι αρχές εκφράζουν φόβο για περισσότερα κρούσματα. «Ανησυχούμε πραγματικά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γουινέας. Οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν πως η χώρα θα παραλάβει νέα εμβόλια για τον ιό με τη μεσολάβηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Χιλιάδες νεκροί


Σύμφωνα με το BBC, από το 2013 έως το 2016 περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι πέθαναν στη Δυτική Αφρική από την επιδημία έμπολα που είχε ξεκινήσει και πάλι από τη Γουινέα.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκείνης της επιδημίας, που έπληξε κυρίως την Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, είχαν δοκιμαστεί διάφορα εμβόλια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια επιτυχώς και για τα ξεσπάσματα του έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι σε πλήρη επιφυλακή και επικοινωνία με τον παρασκευαστή του εμβολίου για να διασφαλίσει πως οι απαραίτητες δόσεις θα είναι διαθέσιμες το ταχύτερο δυνατό» για τη μάχη με τον ιό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γουινέα.

Εκτός από το εμβόλιο, τα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών.

Οι κηδείες σε μικρές κοινότητες αποτελούν συχνά αιτία εξάρσεων, καθώς κατά παράδοση πολλοί άνθρωποι βοηθούν στο πλύσιμο μιας σορού. Τα πτώματα των νεκρών αποτελούν κυριολεκτικά τοξική πηγή του έμπολα, ενώ η περίοδος εκκόλαψης κυμαίνεται από δύο ημέρες έως τρεις εβδομάδες.

Οι ασθενείς συνήθως πεθαίνουν από αφυδάτωση ή πολλαπλή κατάρρευση οργάνων.

Ο έμπολα μεταδίδεται από μολυσμένα ζώα όπως χιμπατζήδες, νυχτερίδες και αντιλόπες των δασών. Μη εξημερωμένα ζώα που σκοτώνονται για τροφή αποτελούν την «δεξαμενή» του έμπολα στη φύση. Από άνθρωπο σε άνθρωπο ο ιός μεταδίδεται με την άμεση επαφή, την ανταλλαγή σωματικών υγρών και εμμέσως σε μολυσμένο περιβάλλον.

Πηγή: in.gr

 



ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play