Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται και πάλι η Γαλλία, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 14 άλλοι, μεταξύ αυτών 8 σοβαρά, να τραυματιστούν.
Διαφεύγει
Οι αρχές της Γαλλίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του 29χρονου δράστη, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές, και ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυρών με μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάποια γαλλικά μέσα ενημέρωσης, χθες το πρωί η αστυνομία μετέβη στην οικία του για να τον συλλάβει, ωστόσο αυτός δεν βρισκόταν εκεί. Κατά τη διεξαγωγή έρευνας στο σπίτι του δράστη, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες. Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι ξεκίνησε έρευνα για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Ενίσχυση ασφάλειας
Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, προσθέτοντας ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με τον Καστανέρ, οι αρχές θα απαγορεύσουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη του Στρασβούργου για να διευκολυνθεί η επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη. Ολα τα σχολεία στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι γονείς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι εάν το επιθυμούν, πρόσθεσε.
Εγκλωβισμένοι ευρωβουλευτές
Κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο βρίσκονταν ευρωβουλευτές, αλλά και δημοσιογραφικές αποστολές, οι οποίοι παρέμειναν για ώρες εκεί μέχρι να τους δοθεί η άδεια να αποχωρήσουν. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είναι καλά στην υγεία τους.








