ΟΑΧΟ: Έγινε χρήση χλωρίου στο Ιντλίμπ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο ΟΑΧΟ δεν διευκρίνισε ποιά πλευρά χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αυτή ουσία, αλλά ανακοίνωσε ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι την επιβεβαίωσαν

Αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον Φεβρουάριο στο Σαρακέμπ, μια κοινότητα της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).


Ο ΟΑΧΟ δεν διευκρίνισε ποιά πλευρά χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αυτή ουσία, αλλά ανακοίνωσε ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία αερίου χλωρίου.


"Η Διερευνητική Αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων επιβεβαίωσε σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ότι αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Σαρακέμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία...Η Διερευνητική Αποστολή διαπίστωσε ότι το χλώριο απελευθερώθηκε από κυλίνδρους με πρόσκρουση στη συνοικία Αλ Ταλίλ της Σαρακέμπ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα