Μία ομάδα 25 βουλευτών των Εργατικών ζήτησε από τον ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, να μην συμπεριλάβει την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση.
Την Τετάρτη άλλη ομάδα βουλευτών του κόμματος, μαζί με τη σκιώδη υπουργό Εξωτερικών, Έμιλυ Θόρνμπερι, ζήτησαν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να θέσει το αίτημα για δημοψήφισμα στις συνομιλίες ως το βασικό ζητούμενο.
Η νέα επιστολή των 25 βουλευτών κάνει ακόμη πιο εμφανή την διάσπαση του κόμματος στις θέσεις του για το Brexit.
Όπως προειδοποιούν, «μία καθυστέρηση για πολλούς μήνες με την ελπίδα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, απλά θα διαιρέσει τη χώρα περισσότερο και θα προσθέσει αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις».
Επιπλέον ισχυρίζονται ότι η ακροδεξιά θα εκμεταλλευτεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του κόμματος και θα μειώσει τις πιθανότητες νίκης σε γενικές εκλογές.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Brexit: 25 Εργατικοί ζητούν να αποκλειστεί νέο δημοψήφισμα
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







