Αϊτή: Εισαγγελέας ζητά τη δίωξη του Πρωθυπουργού της χώρας για τη δολοφονία του Προέδρου Μοίζ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη 48 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι 18 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί αϊτινής καταγωγής.

 

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Πορτ-ο-Πρενς ζήτησε σήμερα από τον δικαστή που ερευνά τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοίζ να ασκήσει δίωξη στον πρωθυπουργό Αριέλ Ανρί, λόγω των τηλεφωνικών επικοινωνιών που φέρεται ότι είχε με έναν από τους βασικούς υπόπτους.

Ο Μπεντ-Φορ Κλοντ, ο Επίτροπος της Κυβέρνησης του Πορτ-ο-Πρενς (τίτλος αντίστοιχος του εισαγγελέα) ζήτησε επίσης να απαγορευτεί η έξοδος του Αριέλ Ανρί από τη χώρα "λόγω της σοβαρότητας των γεγονότων".

Ο πρόεδρος Μοίζ δολοφονήθηκε τη νύχτα της 7ης Ιουλίου από ένοπλους κομάντο μέσα στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα της Αϊτής.

Στην επιστολή του που απευθύνεται στο Πρωτοδικείο του Πορτ-ο-Πρενς, ο Κλοντ διαβεβαιώνει ότι "υπάρχουν επαρκή στοιχεία" για να ζητήσει την παραπομπή του πρωθυπουργού. Σε άλλη επιστολή, με παραλήπτη τον διευθυντή της υπηρεσίας μετανάστευσης, ο εισαγγελέας αναφέρεται στην απόφασή του να απαγορευτεί στον Ανρί η έξοδος από τη χώρα.

Από την περασμένη Παρασκευή, ο Μπεντ-Φορ Κλοντ είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της κυβέρνησης να παρουσιαστεί σήμερα στην εισαγγελία, αναφέροντας ότι ο Ανρί, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο πρόεδρος Μοίζ, συνομίλησε τηλεφωνικά πολλές φορές με ένα από τα πρόσωπα που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας.

Το πρόσωπο αυτό, ο Ζοζέφ Φελίξ Μπαντιό, πρώην στέλεχος της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς, βρισκόταν στη συνοικία όπου βρίσκεται η ιδιωτική κατοικία του Ζοβενέλ Μοίζ όταν μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό, στις 4.03 και στις 4.20 τη νύχτα της δολοφονίας.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα χαρακτηρίζοντάς το "αντιπερισπασμό" με στόχο "να σπείρει τη σύγχυση και να εμποδίσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της".

Διαβεβαίωσε ότι "θα βρεθούν, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν" οι "πραγματικοί ένοχοι", οι ηθικοί αυτουργοί και εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη 48 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι 18 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί αϊτινής καταγωγής.

ΚΥΠΕ

 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play