Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ακυρώνει τη νομοθεσία που προβλέπει μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ και πλέον επιτρέπεται η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας WAM.
Το διάταγμα του προέδρου Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν έχει στόχο "να στηρίξει τη διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων", ανέφερε το WAM.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Εl Al σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και του Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσας των Εμιράτων, μεταφέροντας ισραηλινή αντιπροσωπεία και υψηλόβαθμους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Οι ΗΠΑ μεσολάβησαν για τη σύναψη συμφωνίας στις 13 Αυγούστου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Εμιράτων και Ισραήλ.
Μεταξύ των συμβούλων αυτών θα είναι και ο Τζάρεντ Κούνσερ, γαμπρός του Τραμπ. Η πτήση θα αναχωρήσει στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακύρωσαν το μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ
Το διάταγμα του προέδρου Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν έχει στόχο "να στηρίξει τη διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων", ανέφερε το WAM.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







