Η Ρωσία ομολογεί τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, αλλά λέει ότι υπήρχαν ουκρανικά τάγματα εκεί - Οι εικόνες την διαψεύδουν

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει και είχαν πάρει θέσεις μάχης» - Τα βίντεο, ωστόσο, δείχνουν εγκύους και νοσηλευτές να απομακρύνονται από το σημείο μετά την επίθεση - 17 οι τραυματίες, διεθνής καταδίκη.

 

Την ώρα που οι αγορές «προεξοφλούν» μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση και τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή συνάντηση, επί τουρκικού εδάφους, ανάμεσα στον Ρώσο και τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, η ρωσική επίθεση, νωρίτερα σήμερα, σε μαιευτήριο της Μαριούπολης -με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έγκυες- πυροδοτεί μια νέα ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.




Οι εικόνες όμως από την επίθεση έδειξαν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο, αμέσως μετά την επίθεση, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από τα ουρανικά τάγματα, τα οποία επικαλέστηκε η Ζαχάροβα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι Ρώσοι στόχευσαν το μαιευτήριο.



Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέβασε βίντεο μετά την επίθεση, διερωτώμενος για πόσο καιρό ακόμα ο κόσμος θα αγνοεί τη ρωσική τρομοκρατία και ζητώντας να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας.



Την οργή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, που έγραψε ότι ελάχιστα πράγματα είναι πιο διεστραμμένα από το να στοχεύει κανείς απροστάτευτους ανθρώπους. Ανάλογη θέση πήρε και ο Λευκός Οίκος.



Το αεροπορικό χτύπημα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης είχε ως αποτελέσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά η πρόσοψη του κτιρίου, με αστυνομικούς και στρατιώτες να σπεύδουν για να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησε η ουκρανική πλευρά, φαίνεται, μεταξύ άλλων, να απομακρύνεται μία έγκυος γυναίκα από τα χαλάσματα.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις ελπίδες για διπλωματική εκτόνωση της κρίσης, η ρωσική πολιορκία συνεχίζεται. Το Κίεβο δέχεται χτυπήματα, όμως η ουκρανική άμυνα φαίνεται πως έχει οργανωθεί  και περιμένει πιθανή εισβολή, την ώρα που οι βομβαρδισμοί έχουν επιφέρει πλήγματα και απώλειες σε δεκάδες ουκρανικές περιοχές.

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι Ρώσοι παραδέχτηκαν τη χρήση θερμοβαρικών βομβών, οι οποίες απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται, όταν υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν άμαχοι.



Πηγή: protothema.gr



ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα