Πλήγματα Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ανταπέδωσε με ομοβροντία ρουκετών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Ένοπλος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή πως πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύκτας στο νότιο Λίβανο πλήγματα εναντίον στρατιωτικών κτιρίων του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο από την πλευρά του ανέλαβε την ευθύνη για μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον πόλης στο βόρειο Ισραήλ.

«Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικά κτίρια της Χεζμπολάχ στις περιφέρειες Αϊταρούν, Μαρούν αλ-Ρας και Γιαρούν, στο νότιο Λίβανο», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας πως αναχαίτισε αριθμό ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο.

Εξάλλου, το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον πόλης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για ισραηλινό πλήγμα το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας.

«Σε ανταπόδοση στις επιθέσεις του εχθρού και ιδιαίτερα την επίθεση» η οποία στοίχισε τη ζωή στους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας στο χωριό Φρουν χθες, μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν την Κιριάτ Σιμόνα με ομοβροντία ρουκετών», τόνισε το κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Χθες Σάββατο, το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε πως τρία μέλη υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση εναντίον ομάδας της πολιτικής προστασίας.

Αυτή η τελευταία συμμετείχε σε επιχείρηση «κατάσβεσης πυρκαγιών που προκλήθηκαν από πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο χωριό Φρουν», εξήγησε το Υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι από τους δυο τραυματίες ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Με ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο Νατζίμπ Μικάτι, χαρακτήρισε τις χθεσινές ισραηλινές επιχειρήσεις «νέα επίθεση» και «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ένοπλος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία - Οι ιορδανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το επεισόδιο

Ένας ένοπλος σκότωσε σήμερα τρεις ισραηλινούς αμάχους σε επίθεση κοντά στη Γέφυρα Άλενμπι, ένα από τα σημεία διέλευσης ανάμεσα στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και την Ιορδανία, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ και τον σκοτώσουν, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

«Ένας τρομοκράτης πλησίασε στην περιοχή της Γέφυρας Άλενμπι από την Ιορδανία με φορτηγό, βγήκε από το φορτηγό και άνοιξε πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν στη γέφυρα», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, τρεις άμαχοι Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της επίθεσης», πρόσθεσαν.

Το εν λόγω μεθοριακό πέρασμα είναι επίσης γνωστό ως Γέφυρα Βασιλιάς Χουσεΐν. Βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου ανάμεσα στο Αμάν και την Ιερουσαλήμ, βόρεια της Νεκράς Θάλασσας.

Οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν έρευνα για το επεισόδιο και ιορδανός αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως έκλεισαν για το λόγο αυτό τη γέφυρα.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα