Κορυφώνεται η λεκτική διαμάχη μεταξύ Ίλον Μάσκ και Βρετανού πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ρώτησε τους πάνω από 211 εκατομμύρια ακολούθους του αν «θα πρέπει η Αμερική να απελευθερώσει τον Βρετανικό λαό από την τυραννική του κυβέρνηση»

 

«Αυτοί που διαδίδουν ψέματα και παραπληροφορούν όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο πιο ευρύτερα μπορούν, δεν ενδιαφέρονται για τα θύματα, αλλά για τον εαυτό τους». Έτσι απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Σερ Κιρ Στάρμερ στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ίλον Μάσκ.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ από το πρωί χθες με συνεχείς αναρτήσεις του «πυροβολεί» το Βρετανό πρωθυπουργό. Από την μια τον κατηγορεί ως συνένοχο «για τους μαζικούς βιασμούς παιδιών με αντάλλαγμα ψήφους» και από την άλλη ζητάει ακόμη και την φυλάκιση του. Χθες, ρώτησε τους πάνω από 211 εκατομμύρια ακολούθους του αν «θα πρέπει η Αμερική να απελευθερώσει τον Βρετανικό λαό από την τυραννική του κυβέρνηση».

Την Παρασκευή, με άλλη του ανάρτηση, ζητούσε από τον βασιλιά Κάρολο να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, «για το καλό και την ασφάλεια» της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν το κυβερνών κόμμα των Εργατικών απέρριψε αίτημα για διεξαγωγή νέας εθνικής έρευνας σχετικά με την κακοποίηση παιδιών σε πόλεις της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ όπου μένουν πολίτες ασιατικής καταγωγής. Υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Συντηρητικών και το ακροδεξιό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, το Reform UK, τάχθηκαν υπερ της πρότασης με την υπουργό Υγείας Κάριν Σμιθ να απαντά πως το θέμα είναι αρμοδιότητα των τοπικών αρχών και όχι της κυβέρνησης του Γουεστμίνστερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2022 είχε ολοκληρωθεί μια σχετική έρευνα από τον καθηγητή 'Αλεξ Τζέι ενώ κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί και άλλες έρευνες για τον ρόλο της αστυνομίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών πάντως, ο Εντ Ντέιβι, ζήτησε από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Λονδίνο να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός πως ένας στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος μάλιστα πρόκειται να συμμετέχει στη νέα του κυβέρνηση, ζητά την ανατροπή της Βρετανικής κυβέρνησης.

«Ο κόσμος έχει χορτάσει από τον Ίλον Μασκ να παρεμβαίνει στη δημοκρατία της χώρας μας, όταν σαφώς δεν γνωρίζει τίποτα για τη Βρετανία. Ήρθε η ώρα να καλέσετε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για να ρωτήσετε γιατί ένας μελλοντικός αξιωματούχος των ΗΠΑ προτείνει να ανατραπεί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να βασιστεί στην κυβέρνηση Τραμπ. Είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να ανοικοδομήσουμε τους δεσμούς εμπορίου και ασφάλειας με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη», καταλήγει στην δήλωση του ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play