Επιτυχής έφεση ΚΤΚ για μη αναδρομική καταβολή προσαυξήσεων σε 2 υπαλλήλους

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Επικυρώθηκε η νομιμότητα της προσβαλλόμενης διοικητικής απόφασης

Υπέρ της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) που εφεσίβαλε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τη μη αναδρομική καταβολή προσαυξήσεων σε δύο υπαλλήλους, αποφάσισε στις 10 Ιουλίου το Εφετείο, επικυρώνοντας τη νομιμότητα της προσβαλλόμενης διοικητικής απόφασης.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε ακυρώσει το 2021 απόφαση της ΚΤΚ του 2017, με την οποία αποφασίστηκε η μη παραχώρηση επιπρόσθετων προσαυξήσεων στους δύο υπαλλήλους. Το πρωτόδικο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι η Επιτροπή Προσωπικού που γνωμοδότησε περί της μη αναδρομικής ισχύος της χορήγησης των προσαυξήσεων από 1/7/2017 και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, που έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση αυτή και την υιοθέτησε στην απόφαση της, πλανήθηκαν περί τα πράγματα και το Νόμο, ως αποτέλεσμα έλλειψης δέουσας έρευνας.  Πρόσθετα, η απόφαση της Επιτροπής κρίθηκε από το πρωτόδικο Δικαστήριο πάσχουσα, ως αναιτιολόγητη.

Οι επίδικες προσαυξήσεις αφορούσαν την απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου και την ένταξη σε ειδική κλίμακα, με απαίτηση καταβολής από 1/1/2017 αναδρομικά. Αντίθετα, οι δύο υπάλληλοι πήραν τη σχετική προσαύξηση από την 1η Ιουλίου 2017, χωρίς αναδρομική ισχύ. Η Διοικητής της ΚΤΚ στην απόφασή της για μη παραχώρηση των αναδρομικών προσαυξήσεων, ακολούθησε τη γνωμοδότηση Επιτροπής Προσωπικού.

Το Εφετείο έκρινε ότι οι εφεσίβλητοι είχαν πλήρη γνώση ότι δεν θα τους παραχωρούντο αναδρομικά από 1/1/2017 οι επίδικες προσαυξήσεις, από την ημερομηνία καταβολής σε αυτούς στις 26/7/2017 του μισθού Ιουλίου, όπως διαφάνηκε από επιστολές που έστειλαν προς το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού λίγες μέρες μετά. Συνεπακόλουθα, το Εφετείο έκρινε ότι η προσφυγή που κατέθεσαν τον Νοέμβριο του 2017 ήταν εκπρόθεσμη, κάνοντας αποδεκτό τον πρώτο λόγο έφεσης.

Επομένως, η το Εφετείο έκρινε την έφεση της ΚΤΚ επιτυχή, παραμερίζοντας την πρωτόδικη απόφαση και επικυρώνοντας τη νομιμότητα της προσβαλλόμενης διοικητικής απόφασης. Επιπλέον, επιδίκασε συνολικά έξοδα €4.000 υπέρ της ΚΤΚ και εναντίον των εφεσίβλητων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play