Αλέκος Τρυφωνίδης: Επιβεβαιώνει το τετ α τετ του Καρογιάν με τον Νικόλα - Οι τέσσερις όροι που θέτει η ΔΗΠΑ [ηχητικό]

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Στο τραπέζι μπαίνει το ενδεχόμενο συνένωσης ΔΗΠΑ–ΔΗΚΟ, με τον Αλέκο Τρυφωνίδη να επιβεβαιώνει ότι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκαν στις αρχές Αυγούστου και συζήτησαν το θέμα. Η ΔΗΠΑ θέτει ως βασικές προϋποθέσεις τον πολιτικό διάλογο, την ισοτιμία και την ειλικρίνεια, ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της προεδρίας της παράταξης από τον Μάριο Καρογιάν

Σε διαδικασία αναδιοργάνωσης βρίσκεται η ΔΗΠΑ μετά την αποτυχία να εισέλθει στη Βουλή, την ώρα που ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης και το ενδεχόμενο συνένωσης με το ΔΗΚΟ. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 και 97.6, ο Αλέκος Τρυφωνίδης, επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Μάριου Καρογιάν με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η παράταξη για να προχωρήσει η συζήτηση.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι η ΔΗΠΑ, μετά τις βουλευτικές εκλογές και αφού αξιολόγησε τα μηνύματα αλλά και τα λάθη της, προχωρεί σε αναδιοργάνωση σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Παραδέχθηκε ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, χωρίς ισχυρές τοπικές οργανώσεις, δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι πλέον η ενίσχυση της παρουσίας της παράταξης σε επαρχίες, δήμους και κοινότητες.

Πολιτικό Γραφείο και συμμετοχή στην Κυβέρνηση

Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο θα αξιολογήσει συνολικά την πολιτική κατάσταση αλλά και τη συμμετοχή της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση. Κατά την προσωπική του εκτίμηση, από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση έχει παραχθεί έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ζητήματα στα οποία η παράταξη διαφώνησε, ενώ αναγνώρισε ότι η κυβερνητική συμμετοχή είχε πολιτικό κόστος.

Σε σχέση με το εκλογικό συνέδριο της ΔΗΠΑ, ανέφερε ότι ο χρόνος διεξαγωγής του θα αποφασιστεί από το Πολιτικό Γραφείο, πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης. Για τον Μάριο Καρογιάν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της παράταξης, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει το ζήτημα ως ειλημμένη απόφαση.

Επιβεβαιώνει το τετ α τετ Καρογιάν - Παπαδόπουλου

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης επιβεβαίωσε ότι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκαν στις αρχές Αυγούστου, σε προσωπικό επίπεδο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της συνεργασίας ή ενδεχόμενης συνένωσης των δύο κομμάτων. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση από το ΔΗΚΟ προς τη ΔΗΠΑ.

Οι τέσσερις όροι που θέτει η ΔΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης προκύπτουν τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για να έχει προοπτική μια τέτοια προσπάθεια. Πρώτον, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα που προέκυψαν από συμπεριφορές πριν και μετά τις βουλευτικές εκλογές. Δεύτερον, απαιτείται ουσιαστικός πολιτικός διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου και τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό. Τρίτον, οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί στη βάση της ισοτιμίας και όχι της «απορρόφησης» της ΔΗΠΑ από το ΔΗΚΟ. Τέταρτον, η ΔΗΠΑ ζητά ειλικρίνεια και αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Τρυφωνίδης σημείωσε ότι αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου συνάντηση μεταξύ των γραμματειών των δύο κομμάτων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος, εφόσον προχωρήσει η προσπάθεια, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ισχυρότερης πολιτικής δυναμικής στον χώρο του Κέντρου και όχι απλώς η αριθμητική πρόσθεση των ποσοστών των δύο κομμάτων.

 

Ακούστε την παρέμβαση του Αλέκου Τρυφωνίδη, στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται καθημερινά από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα