Αυξημένη η προσέλευση - 190.000 ψηφοφόροι στις κάλπες μέχρι το μεσημέρι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Στο 33,7% βρίσκεται το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όταν οι κάλπες έκλεισαν προσωρινά για μία ώρα.

«Οι κάλπες και στα 1.129 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έκλεισαν προσωρινά στις 12 το μεσημέρι. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει η ώρα 1:00μμ», ανέφερε στη νεότερη ενημέρωσή του ο Γενικός Έφορος Εκλογής, Δρ Κώστας Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ενημέρωσε ότι τα ποσοστά συμμετοχής μέχρι τις 12 το μεσημέρι είναι αυξημένα κατά 3,5 μονάδες σε σχέση με τη συμμετοχή την ίδια ώρα το 2018.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία η συμμετοχή βρίσκεται στο 37%, στη Λεμεσό στο 30,4%, στην Αμμόχωστο στο 34%, στη Λάρνακα στο 33%, στην Πάφο στο 34,2% και στο εξωτερικό στο 18,9%.

«Η προσέλευση των ψηφοφόρων συνεχίστηκε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα», ενημέρωσε ο Έφορος, ενώ, απαντώντας σε δημοσιογράφους για φερόμενο περιστατικό φωτογράφησης του ψηφοδελτίου επανέλαβε ότι όλα τα κέντρα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί και τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν πάρει οι προεδρεύοντες υπάλληλοι.

«Έχουν παρατηρηθεί επί μέρους μικρά περιστατικά, τα οποία έχουν επιληφθεί άμεσα οι προεδρεύοντες υπάλληλοι και οι επί καθήκοντι αστυνομικοί εκεί που χρειάστηκε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι διαδικασίες εφαρμόζονται ακριβώς όπως έχουν καθοριστεί και η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά».

Σχετικά με αναφορά για άτομο που αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα, ο Έφορος είπε ότι πρόκειται για μία περίπτωση που εκπρόσωπος υποψηφίου έκρινε ότι δεν έπρεπε να φορέσει μάσκα. «Έγινε άμεσα χειρισμός από το προσωπικό στο εκλογικό κέντρο», ανέφερε και τόνισε ότι «δεν έχει κανέναν υπάλληλο ή εκπρόσωπο υποψηφίου που να βρίσκεται εντός εκλογικού κέντρου χωρίς να φέρει τη μάσκα, όπως προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο».

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα