Ο Δρ Ανδρέας Πίττας, ιδρυτής και εκτελεστικός Πρόεδρος τής κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Medochemie Ltd, τοποθετείται -με δήλωσή του στον «Πολίτη»- για τις προεδρικές εκλογές σε σχέση το Κυπριακό και την ύπορξη του κράτους μας. Σύμφωνα με τον Δρα Πίττα, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, είναι πολύ καλός διπλωμάτης, χαίρει φήμης και εκτοπίσματος στην ΕΕ και στα ΗΕ, και θα πολεμήσει με κάθε τρόπο για την επίτευξη τής λύσης του Κυπριακού.
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Δρος Ανδρέα Πίττα:
«Eίμαι από τα παλαιότερα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού και την πρόσφατη Ιστορία της Κύπρου δεν την γνωρίζω από τα βιβλία της ιστορίας αλλά την έχω ζήσει! Τα τελευταία συμβάντα της διάσπασης του ΔΗΣΥ με έχουν συνταράξει και απογοητεύσει!
»Ο ΔΗΣΥ είχε και έχει ισχυρούς αρχηγούς και έχει παρασταθεί στην Κύπρο με σθένος ουκ ολίγες φορές. Ο κος Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ένας εξ αυτών και κατ’ εμένα ένας έξυπνος, διορατικός, εύστροφος πολιτικός με γνώσεις, θάρρος και άνθρωπος των πράξεων.
»Πιστεύω ότι η προσπάθεια μας για λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να παραβλεφθεί όσο δύσκολο εγχείρημα και να είναι. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτήν και τα συμφέροντα της. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα μπορέσουμε να υπάρξουμε ως κράτος χωρίς να λύσουμε το κυπριακό πρόβλημα πράγμα δύσκολο, όπως έχω ήδη αναφέρει, που απαιτεί σθένος, γνώσεις και λεπτούς χειρισμούς.
»Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το πράγμα μπορεί να το προσπαθήσει ένας πολύ καλός διπλωμάτης που να χαίρει φήμης και εκτοπίσματος στην ΕΕ και στα ΗΕ και αυτός κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο κος Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο για την επίτευξη αυτού του στόχου».







