Yπουργός Ενέργειας για Βασιλικό: Η σιωπή μας να μην θεωρηθεί αδυναμία

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image
Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κοινοπραξία κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία για καθυστέρηση

Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, κληθείς να σχολιάσει την δημόσια αντιπαράθεση, μέσω ανακοίνωσεων, της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) και της κινέζικης κοινοπραξίας CPP-METRON Consortium Ltd (CMC), σε σχέση με την πορεία κατασκευής του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κοινοπραξία κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΤΥΦΑ για καθυστέρηση στην παραλαβή της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU). Πρόκειται για το πλοίο «Προμηθέας» που παραμένει αγκυροβολημένο σε λιμάνι της Κίνας, με την κινεζική κοινοπραξία να εκφράζει τη θέση ότι το πλοίο είναι έτοιμο από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ έχει εκδοθεί δήλωση ετοιμότητας για παράδοση του πλοίου. 

Ο κ. Παπαναστασίου δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών, αλλά και των όσων υποστηρίζει η κινέζικη κοινοπραξία, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι «η σιωπή μας δεν πρέπει να θεωρείται αδυναμία».

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play