Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα, λέει ο Λετυμπιώτης

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στον Ιερό Ναό Αποστόλη Βαρνάβα στη Μεσόγη της Πάφους, κατά το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Λετυμπιώτης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια επίτευξής συνολικής και δίκαιης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Η.Ε και των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου.

Παρα την προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς, σημείωσε, συνεχίζουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα να εργαζόμαστε ως την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ καθώς και του Γενικού απεσταλμένου της Ε.Ε για το Κυπριακό, συνέχισε ο κ. Λετυμπιώτης, αποτελεί αποτέλεσμα των συντονισμένων και επίμονων διπλωματικών ενεργειών της ε/κ πλευράς .  

Οι ενέργειες που είχαμε στηρίξει από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε, είπε,  με αποφασιστικότητα να ενισχύουμε με μοναδικό γνώμονα την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας γιατι το οφείλουμε άλλωστε στη θυσία των παλληκαριών μας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως η θυσία του Χριστόδουλου δεν είναι απώλεια, είναι φως δεν είναι τέλος αλλά υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε αλλά ότι θα κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη του και θα διδάξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει θάρρος, τιμή και αγάπη για την πατρίδα. Πρόσθεσε ότι ο ήρωας ανήκει σε εκείνη την γενιά των παλληκαριών που όταν ήρθε η ώρα δεν λογάριασαν το θάνατο μα στάθηκαν όρθιοι, φύλακες της Κύπρου μας.

Η μορφή του Χριστόδουλου, επεσήμανε ο κ. Λετυμπιώτης, δεν ανήκει στο παρελθόν ανήκει και στο μέλλον που διεκδικούμε, είναι εκεί να μας θυμίζει πως η ιστορία δεν συγχωρεί την παραίτηση και πως οι ήρωες δεν θυσιάστηκαν μόνο για να λησμονούνται, πέθαναν για να ζήσουμε όρθιοι, ενωμένοι και ελεύθεροι.   

Μετα το πέρας του μνημοσύνου τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου του ήρωα και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play