Η βεράντα του Μισέλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη η Κύπρος εμφανίστηκε για μια στιγμή, ως προβλέψιμος παραπονούμενος για την Τουρκία, και εξαφανίστηκε

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η βεράντα στο κτήριο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες είδε πολλούς ηγέτες να πηγαίνουν και να έρχονται. Μεγάλες και μετρίου μεγέθους χώρες πέρασαν από την «αυλή» του Σαρλ Μισέλ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για συναντήσεις σε κάθε πιθανό συνδυασμό, για να διαπραγματευτούν τις πρόνοιες του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τη βεράντα πέρασαν σχεδόν όλοι, από διαφορετικά «στρατόπεδα», ενώ την ίδια στιγμή άλλες ομάδες, «φειδωλοί», Βίσεγκραντ και δεν συμμαζεύεται, είχαν ξεχωριστές πολυμερείς σε άλλους χώρους.

Από τη άλλη, η Σοφί Βιλμές, πρωθυπουργός του Βελγίου, μιας από τις χώρες που στηρίζουν τις προτάσεις της Κομισιόν και του Μισέλ χωρίς ισχυρές αντιρρήσεις (όπως η Κύπρος), βγήκε κάποια στιγμή για τηγανητές πατάτες με ηγέτες που βρίσκονται λίγο πολύ στην ίδια ομάδα, τους πρωθυπουργούς της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ και της Εσθονίας Γιούρι Ράτας.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.