Κάθε νέο κόμμα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν νέο -μικρό ή μεγάλο- πυλώνα δημοκρατίας. Αυτός θα πρέπει να είναι και δεν βλέπουμε λόγο να μην είναι ο στόχος του νέου κινήματος που εξήγγειλε χθες ο τέως Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Δεν ξέρουμε πόση σημασία βέβαια μπορούν να έχουν οι ταμπέλες που επιχειρήθηκαν να τοποθετηθούν, ότι δηλαδή το κόμμα είναι αντισυστημικό, ότι ανήκει στο μεταρρυθμιστικό ή στο ριζοσπαστικό Κέντρο. Οι εξαγγελίες είναι πάντα ενδιαφέρουσες και πρέπει να τις ακούμε. Αυτό, ωστόσο, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τα έργα και οι ημέρες του κόμματος.
Αυτό που αξίζει κάποιος να χαιρετίσει είναι η απόφαση σε μια απολιτίκ εποχή μιας ομάδας ανθρώπων να ασχοληθούν με την πολιτική. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση του καθενός από μας, είναι δε με μεγάλη η χαρά που αισθανθήκαμε όταν είδαμε και αρκετούς νέους να παρευρίσκονται στην εκδήλωση.
Με ενδιαφέρον επίσης καταγράψαμε την παρουσία των ακαδημαϊκών Κώστα Χριστοφίδη και Χαρίδημου Τσούκα, οι οποίοι ήταν από τους στυλοβάτες του Κινήματος Νέο Κύμμα, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια εμπλούτισε με ιδέες και δημιουργική σκέψη τα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας. Η παρουσία των δύο, αλλά και του Ιμπραχίμ Αζίς, αποτελούν εχέγγυο ότι τουλάχιστον δεν θα δούμε ακραίες τοποθετήσεις στο Κυπριακό εκ μέρους του νέου Κινήματος.
Το μεγάλο ερωτηματικό για την πορεία του νέου Κινήματος είναι ο ίδιος ο ιδρυτής του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και κάποιοι συνοδοιπόροι του, οι οποίοι έδωσαν το παρών.
Εν πρώτοις, δεν γνωρίζουμε αν κάποιος κρατικός αξιωματούχος ο οποίος έχει παυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ως «ανάρμοστος και ανίκανος» μπορεί να ηγηθεί κόμματος ή να εκλεγεί σε ανώτατα αξιώματα.
Δεύτερο - κι αυτό είναι ευχή- ελπίζουμε ο τέως Γενικός Ελεγκτής να πορευτεί στο εγγύς μέλλον χωρίς ακρότητες και επιλεκτικές προσεγγίσεις.
Κατά τα άλλα, υπάρχει χώρος για το κόμμα του «Άλμα - Πολίτες για την Κύπρο», οι δε φιλοδοξίες του να καταστεί στρατηγικός εταίρος του ΑΚΕΛ στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι κάτι παραπάνω από ορατές.