Υλικά
Για τη βινεγκρέτ λεμονιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη σαλάτα
1 μεγάλο μαρούλι
10 φέτες μπέικον μαγειρεμένες στο τηγάνι
2 μέτρια αβοκάντο κομμένα σε κύβους
170 γρ. φέτα τριμμένη ή χαλλούμι
340 γρ. ντοματίνια
½ του φλιτζανιού τεμαχισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
2 στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα στη σχάρα και κομμένα
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, προσθέτοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε.
2. Για τη σαλάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά κομμένα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
3. Τέλος συνδυάζουμε τη βινεγκρετ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε για τελευταία φορά και την απολαμβάνουμε.
Η συνταγή ανήκει στη Μαρίνα Ιωσήφ.
Καλή επιτυχία!