Η γλώσσα εκτιμάται πολύ για τη λευκή και ιδιαίτερα εύγευστη σάρκα της. Συναντάται κυρίως στις βόρειες χώρες και σε παγωμένα νερά. Είναι ένα εύπεπτο ψάρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής σε λιπαρά.
Προσθέστε την στο καλάθι σας στην επόμενη σας επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island και σημειώστε την πιο κάτω συνταγή για Φιλέτο Γλώσσας a la Meuniere σερβιρισμένο με Πουρέ Πατάτας και Αρακά σοτέ.
Θα χρειαστούμε
Υλικά για τα φιλέτα Γλώσσας: |
|
4 φιλέτα Γλώσσας | |
1 κ.σ Ελαιόλαδο | |
200 γρ. Βούτυρο ανάλατο μπερ κλαριφιέ | |
Ξύσμα από ½ Λεμόνι | |
Χυμό από 2 Λεμόνια | |
6 φέτες Λεμόνι | |
4 κ.σ Αλεύρι Γ.Ο.Χ | |
1 ½ κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. Κουτρούβι | |
Αλάτι | |
Φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι | |
Υλικά για τις Πατάτες: |
|
500 γρ καθαρισμένες Πατάτες | |
1 κ.σ Βούτυρο ανάλατο | |
½ Ποτήρι Γάλα | |
1 κ.γ Αλάτι | |
1/3 κ.γ Φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι | |
Υλικά για τον Αρακά: |
|
200 γρ Αρακά | |
1 κ.σ Ελαιόλαδο | |
½ κ.γ Αλάτι | |
1 πρέζα Φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι |
Προμηθευόμαστε φρέσκο Φιλέτο Γλώσσας από τις Ψαραγορές Blue Island.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με νερό σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Με το ειδικό εργαλείο πιέζουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο κλαριφιέ και σε μέτρια προς δυνατή εστία τσιγαρίζουμε τα φιλέτα γλώσσας αφού τα περάσουμε από το αλεύρι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια απομακρύνουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε μέχρι να καταστηθεί και να μείνει το μισό. Ακολούθως ρίχνουμε στο τηγάνι το κουτρούβι, τον μαϊντανό και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα μαζί με τον πουρέ πατάτας και τον αρακά.
Από τον Σεφ Νοέλ Χρήστο Bassil