Καλά νέα προκύπτουν σε σχέση με το αίτημα για εγκατάσταση κλιματιστικών συστημάτων σε λύκεια και τεχνικές σχολές της Λάρνακας ενόψει των παγκύπριων εξετάσεων πρόσβασης σε πανεπιστήμια. Οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας από βουλευτές της επαρχίας, τη σχολική εφορεία και την τοπική ομοσπονδία γονέων φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού όπως ανακοινώθηκε οι διαδικασίες εγκατάστασης κλιματιστικών επισπεύδονται.
Η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου επισκέφθηκε χθες το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκονται σ' εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης κλιματιστικών, και δήλωσε ότι το στοίχημα τουλάχιστον σ' ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων σε κλιματιζόμενες αίθουσες θα κερδηθεί τόσο στη Λάρνακα, όσο και στην Πάφο. «Ολοκληρώνουμε με όλες τις επαρχίες το στοίχημα των παγκύπριων εξετάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η υπουργός είπε ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κλιματιστικών στο 80% των λυκείων και στο 45% των σχολείων παγκύπρια, προσθέτοντας ότι ολόκληρο το project τοποθέτησης κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία έχει σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας. «Δεν είναι μια απλή διαδικασία, είναι δύσκολη διαδικασία, διότι δεν αφορά απλά την εγκατάσταση κλιματιστικών, αλλά μια πλήρη αναδόμηση των κτηρίων, μια ηλεκτρομηχανολογική προσέγγιση του θέματος που δεν είχε γίνει ποτέ. Έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ικανοποιήσουμε τα παιδιά που θα παρακαθήσουν σε εξετάσεις», επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιάννα Νικολάου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις που προδιαγράφονται στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι τα έργα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, ώστε μέχρι τις 6 Ιουνίου οι μαθητές να δώσουν τις παγκύπριες εξετάσεις μέσα σε κλιματιζόμενες αίθουσες. Ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση σε δύο σχολεία και συνεχίζουμε με πολύ γοργούς ρυθμούς για να ολοκληρωθεί το έργο τοποθέτησης κλιματιστικών και στα λύκεια της πόλης. Ακολούθως θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα σχολεία όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός», ανέφερε.