Μαγειρεύουμε μελιτζάνες ιμάμ με πετιμέζι και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, σκορδάκι, πράσο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δάφνη, ολόκληρα ντοματάκια και ξίδι από κόκκινο κρασί.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 20 μεζεδάκια
Προετοιμασία: 25′
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Υλικά
8-10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες
4-5 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πετιμέζι
2 φύλλα δάφνης
1.200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
100 ml ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
λίγο ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
5 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
περίπου 100 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το άλειμμα
μερικές σταγόνες ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι