Μερίδες: 4 | Χρόνος: 2:30'
Υλικά
Για την κρέμα
400 γρ. μάνγκο, σε μπουκιές, παγωμένο
50 γρ. ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 35%, ζεστή
100 γρ. σαντιγί έτοιμη
Για το μπισκότο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για το σερβίρισμα: φρούτα του δάσους
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπισκότο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη το βούτυρο και το αλεύρι αμυγδάλου. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε σακουλάκι και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σπάμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10' μέχρι να χρυσίσουν.
Βήμα 3
Κρέμα: Σε μίξερ πολυκόφτη βάζουμε το μάνγκο που έχουμε παγώσει καλά μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
Βήμα 4
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να κάψει. Έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνα σε κρύο νερό και μετά τη λιώνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος στο μείγμα του πουρέ, ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
Βήμα 6
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 7
Σερβίρεται κρύο σε ποτήρια, βάζοντας κρέμα μάνγκο, τρίβουμε λίγο μπισκότο από πάνω και μερικά φρούτα του δάσους.
Πηγή: cantina.protothema.gr