Λίγοι γνωρίζουν: Ποιος είναι ο λόγος να περάσεις μισό κρεμμύδι στο καυτό γκριλ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Αυτή η μέθοδος, που έχει γίνει γνωστή μέσα από το TikTok, αποδεικνύεται 100% αποτελεσματική

Μίσο κρεμμύδι μπορεί να αναβαθμίσει το ψήσιμο στο γκριλ.

Για να πετύχεις ένα καλό ψήσιμο, χρειάζονται σωστή φωτιά, καλό κρέας και τα κατάλληλα καρυκεύματα. Ωστόσο, πολλοί παραμελούν μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό της σχάρας. Τα λίπη και τα υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα όχι μόνο χαλάνε τη γεύση, αλλά μπορεί να κολλήσουν πάνω στο φαγητό.

Μια έξυπνη, φυσική και εντελώς απλή λύση είναι το τρίψιμο της σχάρας με μισό κρεμμύδι σύμφωνα με τον ιστότοπο ΤΝ. Αυτή η μέθοδος, που έχει γίνει γνωστή μέσα από το TikTok, αποδεικνύεται 100% αποτελεσματική. Ο φυσικός χυμός του κρεμμυδιού διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και δρα σαν απαλό απολυμαντικό, βοηθώντας να απομακρυνθούν εύκολα τα καμένα υπολείμματα.

@laparradedios LA MEJOR MANERA PARA LIMPIAR LA PARRILLA 🔥 Los #parratips están al servicio de la comunidad, por eso junto con @somos.bbqgrill 👨‍🍳 les compartimos esta técnica que te va a salvar de un apuro más de una vez 😉 . La cebolla no solo ayuda a remover la grasa cuando la frotamos contra los fierros calientes, sino que también es un alimento con propiedades antibacteriales 🦠🚫 que nos dejan la parrilla como nueva! . Si ya conocías esta técnica comenta debajo de qué país nos seguís 👇🇦🇷🇺🇾🇨🇱🇵🇾🇪🇸🇲🇽🇨🇴🇻🇪🇵🇪🇪🇨🇺🇸 . . . #asado #fuego #parrilla #bbq #argentina #mexico #comida #food #foodporn ♬ TULUM - Peso Pluma & Grupo Frontera

Πώς χρησιμοποιούμε το κρεμμύδι στο γκριλ

Η διαδικασία είναι απλή. Κόβουμε ένα κρεμμύδι στη μέση και, με τη σχάρα ήδη ζεστή, το τρίβουμε πάνω στα σίδερα με σταθερές κινήσεις. Ο ατμός που αναδύεται, σε συνδυασμό με το άρωμα του κρεμμυδιού, δείχνει ότι η μέθοδος λειτουργεί. Μάλιστα, το κρεμμύδι αφήνει μια λεπτή μεμβράνη πάνω στη σχάρα, που δρα σαν φυσική αντικολλητική στρώση. Έτσι, όχι μόνο καθαρίζουμε, αλλά προετοιμάζουμε τη σχάρα ώστε το κρέας να μην κολλήσει κατά το ψήσιμο.

Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η γεύση. Το κρεμμύδι χαρίζει ένα ελαφρύ άρωμα στο κρέας, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει ανεπιθύμητες οσμές. Είναι μια λύση οικολογική, οικονομική και φυσική, χωρίς χημικά προϊόντα ή ειδικά καθαριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play