Δεν έχουν σημειωθεί αξιόλογες ζημιές στην γεωργική παραγωγή ούτε στην φυτική ούτε στην ζωική, σύμφωνα με τον Ανδρέα Παύλου Αναπληρωτή Επαρχιακό Λειτουργό του Τμήματος Γεωργίας Πάφου προσθέτοντας πως «οι εκτάσεις είναι ασήμαντες».
Σε δηλώσεις του ο κ. Πάφου σημείωσε πως από γεωργικές καλλιέργειες έχουν επηρεαστεί δύο τεμάχια με αμυγδαλιές και με ελιές έκαστο, προσθέτοντας πως οι εκτάσεις είναι ασήμαντες. Ο κ. Παύλου ανέφερε πως η φωτια ξεκίνησε από την Αγία Μαρινούδα, προχώρησε στα όρια Μαραθούντας, Αγίας Βαρβάρας και Αναρίτας και έχει φτάσει μέχρι τα σύνορα Επισκοπής και Νατάς.
Πρόσθεσε επίσης πως οι κοινοτάρχες της περιοχής δεν έχουν οποιαδήποτε ενημέρωση ή οποιοδήποτε παράπονο από κατοίκους για ζημιές σε γεωργικές ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, άρα εξήγησε σε φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο δεν υπάρχουν ζημιές. Πρόσθεσε επίσης πως σε περιοδεία λειτουργών του Τμήματος Γεωργίας εντόπισαν μια φυτεία με αμυγδαλιές στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας και μια με ελιές που ανήκει διοικητικά στην Μαραθούντα, είναι στην κοίτη του ποταμού και είναι μη επιλέξημες δηλαδή δεν ήταν δηλωμένες στον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών που σημαίνει, όπως είπε, ότι πρέπει να ήταν εγκαταλελειμμένες.
Ο κ. Παύλου ανέφερε πως το Τμήμα Γεωργίας κάνει καταγραφή στις γεωργικές καλλιέργειες. Στην παρούσα φάση, ο κ. Παύλου κάλεσε τυχόν επηρεαζόμενους να επικοινωνήσουν μαζί τους. «Εμείς για να πούμε ότι μια περιοχή είναι πυρόπληκτη βάσει του Εθνικού Σχεδίου πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια, τα οποία στην παρούσα φάση δεν ικανοποιούνται γιατί προβλέπει έκταση και ελάχιστο ποσό ζημιάς», εξήγησε.
Ωστόσο, σημείωσε, «αν επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας θα δεχθούμε τις αιτήσεις», προσθέτοντας πως από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής απόφασης εάν θα προβούν σε αποζημιώσεις ή όχι.
ΠΗΓΗ :ΚΥΠΕ