Παπαναστασίου: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη ζημιά στο Βασιλικό – Σε εξέλιξη οι αλλαγές στον “Προμηθέα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε ευθύνες γύρω από τους σχεδιασμούς και τις τεχνικές αποφάσεις θα πρέπει να αποδοθούν.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την μείωση της ζημιάς, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, αναφερόμενος στο τερματικό στο Βασιλικό.

«Η νυν κυβέρνηση διαχειρίζεται τον περιορισμό της ζημιάς αυτή τη στιγμή όσον αφορά το έργο» είπε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ με αφορμή δημοσίευμα του τηλεοπτικού σταθμού OMEGA ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα του έργου από τον συντονιστή του έργου.

Σημειώνεται ότι τεχνικός σύμβουλος που διορίστηκε ετοιμάζει έκθεση για το τερματικό στο Βασιλικό, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα. 

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε ευθύνες γύρω από τους σχεδιασμούς και τις τεχνικές αποφάσεις θα πρέπει να αποδοθούν.  «Μπορεί να θέτουν θέματα ασφάλειας κατά την λειτουργία του όλου έργου», σημείωσε. 

Αναμένουμε, πρόσθεσε ο Υπουργός, την έκθεση που θα υποβάλει ο τεχνικός σύμβουλος προς την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, ΕΤΥΦΑ. 

Αμέσως μετά, η ΕΤΥΦΑ θα την υποβάλει προς το Υπουργείο και το Υπουργείο θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα. 

Τόνισε ότι «οι οποιεσδήποτε ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν γύρω από αυτούς τους σχεδιασμούς και τις τεχνικές αποφάσεις οι οποίες, μπορεί να θέτουν θέματα ασφάλειας κατά την λειτουργία του όλου έργου». 

Προμηθέας

Σχετικά με το πλοίο "Προμηθέας" είπε ότι αυτό βρίσκεται στην Μαλαισία και επιδέχεται τις αλλαγές που χρειάζεται για την εγκατάσταση των συστημάτων που έλειπαν ώστε να θεωρηθεί πλωτή μονάδα αεριοποίησης.

Αυτή στιγμή, πρόσθεσε, αναζητείται τερματικό για να γίνουν τα δοκιμαστικά για τις αποδόσεις της πλωτής μονάδας αεριοποίησης. 

«Ο Προμηθέας βρίσκεται στην Μαλαισία και επιδέχεται τις αλλαγές που χρειάζεται για την εγκατάταση των συστημάτων τα οποία έλειπαν ώστε να θεωρηθεί πλωτή μονάδα αεριοποίησης και αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Αναζητείται αυτή τη στιγμή τερματικό για να γίνουν τα δοκιμαστικά για τις αποδόσεις της πλωτής μονάδας αεριοποίησης», ανέφερε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play