Παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου 2025 η υποβολή της Δήλωσης Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και η Πληρωμή του οφειλόμενου ΦΠΑ για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαΐου 2025, καθώς και του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES) για την περίοδο που αφορά τον μήνα Ιούνιο 2025.
Σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη του Τμήματος Φορολογίας, η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω προγραμματισμένης διακοπής στη λειτουργία του συστήματος Tax For All (TFA) για σκοπούς αναβάθμισης.
Το Τμήμα αναφέρει ότι μετά τις 29 Ιουλίου 2025, η υποβολή της Δήλωσης ΦΠΑ, η πληρωμή του οφειλόμενου ΦΠΑ και η υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES) θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και υπόκεινται σε χρηματικές επιβαρύνσεις και πρόσθετο φόρο.
Συγκεκριμένα, €100 για μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης ΦΠΑ, πρόσθετο φόρο 10% επί του οφειλόμενου ΦΠΑ και €50 για μη έγκαιρη υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES).
Τερματίζονται οι πληρωμές Φόρου και Εισφορών (PAYE/DAS) μέσω Φορολογικής Πύλης
Το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Ιουλίου 2025 και μετά δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πληρωμές παρακρατηθέντος Φόρου και Εισφορών (PAYE/DAS) μέσω της Φορολογικής Πύλης, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των Δηλώσεων παρακράτησης Φόρου και Εισφορών στον νέο σύστημα Tax For All (TFA).
Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των πιο πάνω Δηλώσεων στο σύστημα TFA, σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι αντίστοιχες πληρωμές οι οποίες μπορούν να γίνονται μέσω TFA με πιστωτική/χρεωστική κάρτα και μέσω Internet Banking ή στα ταμεία των Τραπεζών, οι οποίες προσφέρουν την υπηρεσία αυτή, με βάση τον αριθμό αναφοράς πληρωμής στο σύστημα TFA.
Πηγή: ΚΥΠΕ