«Πέθανε η γυναίκα μου; Δεν αντέχω άλλο»: Η κραυγή άνδρα προς τον Έρχιουρμαν μετά το ναυάγιο (βίντεο)

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Φωτογραφία από τη βραδινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν μετά το ναυάγιο στην Κερύνεια. Φωτ.: @TAKAjansi / X.

Συγκλονιστικές σκηνές έξω από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων, με συγγενείς να αναζητούν απαντήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους. Οκτώ οι νεκροί και 18 οι αγνοούμενοι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με πλοία, ελικόπτερα, αεροσκάφη και drones.

«Πέθανε η γυναίκα μου; Η γυναίκα μου αγνοείται. Αν αγνοείται ή αν πέθανε, πείτε μου το. Είμαι άρρωστος άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Σας παρακαλώ, πείτε μου». Η απεγνωσμένη κραυγή ενός άνδρα προς τον Τουφάν Έρχιουρμαν, έξω από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο λιμάνι της Κερύνειας, αποτύπωσε το βράδυ της Κυριακής την αγωνία των οικογενειών που περίμεναν επί ώρες να μάθουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων. 

Η δραματική παρέμβασή του καταγράφεται σε βίντεο: 

Την ίδια ώρα, με αεροσκάφη, drones, ελικόπτερα με δυνατότητες νυχτερινής όρασης και πλοία συνεχιζόταν η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των  αγνοουμένων του ναυαγίου του καταμαράν της Filojet, που βυθίστηκε σε βάθος πέραν των 500 μέτρων. Μέχρι αργά το βράδυ ο απολογισμός ήταν οκτώ νεκροί και 249 διασωθέντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 18 προσώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες εναέρια και πλωτά μέσα από τα κατεχόμενα και την Τουρκία, ενώ ειδικό πλοίο αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες σε μεγάλο βάθος. Στα κατεχόμενα κηρύχθηκε τριήμερο «εθνικό πένθος» μέχρι τη δύση του ήλιου στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η αγωνία των συγγενών κορυφώνεται, με οικογένειες να συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι της Κερύνειας και τα νοσοκομεία αναζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους. Μεταξύ των αγνοουμένων, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, βρίσκονται και παιδιά, ενώ συγγενείς έχουν καταφύγει ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και στοιχεία των οικείων τους.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, μετά και τη «σύλληψη» οκτώ μελών του πληρώματος. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι στο μικροσκόπιο θα πρέπει να τεθούν όχι μόνο οι λόγοι της βύθισης, αλλά και η ταχύτητα με την οποία πήρε κλίση το καταμαράν, η κατάσταση του κύτους, η λειτουργία των υδατοστεγών θυρών, η κατανομή επιβατών και φορτίου, καθώς και το κατά πόσο οι διαδικασίες εκκένωσης και τα σωστικά μέσα ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα και σωστά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Yeniduzen και Kıbrıs Objektif

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα