Γνωρίζουμε από τις υπάρχουσες πηγές την ύπαρξη δυο βασιλιάδων στο Ιδάλιον, των οποίων σώθηκαν μόνο τα πρώτα γράμματα των ονομάτων τους: Κι[...] κατά τα τέλη του 6ου π.Χ. αι. και Γρα[...] κατά τις πρώτες δεκαετίες του 5ου. Κατά τα μέσα του 5ου π.Χ. αι. είχε βασιλεύσει ο Ονασαγόρας, στη συνέχεια ο Φιλόκυπρος, μάλλον για πολύ σύντομο χρόνο, και τελευταίος υπήρξε ο Στασίκυπρος, επί ημερών του οποίου το Ιδάλιον πολεμήθηκε από τους Κιτιείς, βοηθούμενους από τους Πέρσες, και όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία είχε υποκύψει και υποταχθεί στο Κίτιον.
Το αρχαίο βασίλειο Ιδαλίου....

Είχε βασιλεύσει ο Ονασαγόρας, στη συνέχεια ο Φιλόκυπρος, μάλλον για πολύ σύντομο χρόνο, και τελευταίος υπήρξε ο Στασίκυπρος
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.