Χρυσά διαβατήρια: Δεύτερο 15νθήμερο Μαρτίου θα είναι έτοιμο το ενδιάμεσο Πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Μετά την συγγραφή του ενδιάμεσου πορίσματος, αυτό θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη ο οποίος διόρισε την τετραμελή Ερευνητική Επιτροπή.

 

 

 

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, με πιο πιθανό στην τελευταία εβδομάδα του μήνα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ` εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηµατιών.

Μετά την συγγραφή του ενδιάμεσου πορίσματος, αυτό θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη ο οποίος διόρισε την τετραμελή Ερευνητική Επιτροπή, για να το μελετήσει και να αποφασίσει κατά πόσον θα δώσει οδηγίες για ποινική ή άλλη διερεύνηση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ενδιάμεσο πόρισμα θα καλύπτει την εξέταση περίπου του 50% των φακέλων πολιτογραφήσεων και θα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις υψηλού και χαμηλού κινδύνου πολιτογραφήσεις καθώς και κάποιων ομαδικών πολιτογραφήσεων. Υπό εξέταση από την Ερευνητική είναι πέραν των 3.500 φακέλων, που αφορούν πέραν των 6.000 πολιτογραφήσεων.

Ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Από τις πολιτογραφήσεις διοχετεύτηκαν στην κυπριακή οικονομία γύρω στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Επιτροπή διερευνά τις κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από το 2007 μέχρι και την 17η Αυγούστου του 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Πρόεδρος της Ερευνητικής είναι ο τέως Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος και μέλη ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου και ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής Κυριάκος Κυριάκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 



 



 



 



 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play