Κύπρος - Ιορδανία: Υπεγράφησαν τρία μνημόνια συνεργασίας - Θα έρχονται εναέρια μέσα σε έκτακτη ανάγκη

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα μνημόνια υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Ιορδανία, υπεγράφησαν σήμερα τρία Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο Παλάτι, στο Αμμάν, και τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που έγιναν υπό μορφή γεύματος εργασίας, υπεγράφησαν τα ακόλουθα Μνημόνια Συνεργασίας, τα οποία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας 2023-2024 το οποίο προνοεί την παραχώρηση αναπτυξιακής βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ιορδανία, ύψους 475,000 Ευρώ με έμφαση στον τομέα της Υγείας. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε η Υπουργός Προγραμματισμού και Διεθνούς Συνεργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Επενδύσεων της Ιορδανίας για συνεργασία στον τομέα των Επενδύσεων. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε η Υπουργός Επενδύσεων.

Υπεγράφη, επίσης, Τεχνική Διευθέτηση (ΤΔ) για τη Δασοπυρόσβεση, η οποία προνοεί την αποστολή δυο εναέριων μέσων από την Ιορδανία στην Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Η ΤΔ στηρίζεται στη Συμφωνία SOFA η οποία υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε ισχύ στις 26/6/2023. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play