Λευκή μαγεία στο Τρόοδος: Δείτε απίθανα βίντεο από το χιονισμένο τοπίο - Ο καιρός απόψε

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή και χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Απίθανα βίντεο από το χιονισμένο Τρόοδος δημοσιεύονται σήμερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Βίντεο από το κατάλευκο Τρόοδος δημοσίευσε η σελίδα Weather Forecast Cyprus By Tasos Ierodiakonou. Η σελίδα αναφέρει ότι το ύψος του χιονιού στην κορυφή του Ολύμπου έφτασε γύρω στα 10 εκατοστά.

Η χιονόπτωση στο Τρόοδος άρχισε να σημειώνεται από το πρωί της Κυριακής των Βαΐων.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες στα ορεινά/ημιορεινά και από το kitasweather.com.

Δρόμοι ανοικτοί μόνο για οχήματα 4χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Πυκνή ομίχλη επικρατεί στην περιοχή Τροόδους, ενώ οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

 

Κίτρινη προειδοποίηση

Σο μεταξύ, το  Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, η οποία θα είναι σε ισχύ από τις 10:00 π.μ. της Κυριακής, 13 Απριλίου, μέχρι τις 6:00 μ.μ..

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια θα επηρεάζουν όλο το νησί. Κατά την καταιγίδα είναι δυνατό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμέμενται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα και για το λόγο αυτό το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση.

Ο καιρός απόψε:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή και χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 3 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 7 στη Χιονίστρα.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play