Ο Γενικός Εισαγγελέας εκθέτει την Αστυνομία για τη διαμαρτυρία των κυνηγών

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής διερεύνησης ή ποινικής δίωξης οποιουδήποτε συμμετέχοντος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας».

Από τη μελέτη του περιεχομένου του αστυνομικού φακέλου που τέθηκε ενώπιον μας δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής διερεύνησης ή ποινικής δίωξης οποιουδήποτε συμμετέχοντος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κυνηγών στις 23 Μαρτίου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδη.

Ξεκαθαρίζει δε ότι «η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία κατά μελών της Αστυνομίας δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα:

Με αφορμή τον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των κυνηγών στις 23 Μαρτίου 2025 και ιδιαίτερα την τοποθέτηση, κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση, αναγκάζομαι να παρέμβω διευκρινίζοντας ότι:

Από τη μελέτη του περιεχομένου του αστυνομικού φακέλου που τέθηκε ενώπιον μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους χειρισμούς της Αστυνομίας και το γεγονός ότι η ίδια η Αστυνομία απέκοψε την οδική κυκλοφορία στο συγκεκριμένο μέρος του αυτοκινητόδρομου καθώς και την ανοχή που επέδειξε στα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στον χώρο, δεν υπήρχε οποιοδήποτε περιθώριο προώθησης περαιτέρω ποινικής διερεύνησης ή ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε συμμετέχοντος στην εκδήλωση.

Η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία κατά μελών της Αστυνομίας δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play