Συνεχής είναι η μειωτική στάση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεώργιου απέναντι στον τέως Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό με λεκτική απειλή για καθαίρεση, ανέφερε η δικηγόρος του Τυχικού Ευαγγελία Πουλλά , προσθέτοντας πως οι «τακτικές του Μακαριωτάτου είναι απαράδεκτες και θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Σε δηλώσεις της μετά την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, η κ. Πουλλά σημειώνει πως για το μνημόσυνο της μητέρας του, ο Μακαριότατος έδωσε άδεια στον Τυχικό να πάει σε ένα εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Μεσάνων που απέχει 10 λεπτά από τα Μέσανα και που θέλεις ψηλό αυτοκίνητο για να πας ενώ του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του Φρειδερίκης, ημέρα Σάββατο για να μην μπορούν άλλοι πιστοί να παρευρεθούν, κατά τους ισχυρισμούς της.
Επίσης μετά λύπης της παρατηρεί, συνέχισε, ότι εξακολουθεί να αρνείται να δώσει τα έγγραφα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τεκμήρια και πρακτικά που ζητήθηκαν από πλευράς του Τυχικού .
Υπενθύμισε πως μέσω της επιστολής που απέστειλε ο Τυχικός στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου τη Εκκλησίας της Κύπρου ημερομηνίας 18ης Ιουνίου, ζητά όπως του κοινοποιηθεί επικυρωμένα και επισήμως η καταδικαστική απόφαση της συνελθούσης ως Δικαστήριο Ιεράς Συνόδου την 22α Μαϊου, τα πρακτικά των συνεδριών 3.2.25, 12.9.24 και 22.5.25 της Ιεράς Συνόδου. Επίσης ζητά όπως του κοινοποιηθούν τα 20 τεκμήρια που έχουν επισυναφθεί στο έγγραφο του Μακαριωτάτου με τίτλο «Καταγγελίες εναντίον του Μητροπολίτου Πάφου Τυχικού».
Ακόμη οποιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά ή παράπονο αφορά στο πρόσωπο του. Ακόμη είπε η κ. Πουλλά δεν έχει λάβει τίποτα.Η κ. Πουλλά σημειώνει πως ρισμένα εκ των ανωτέρω εγγράφων τα έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη προ και μετά της τελευταίας συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου αλλά δεν του έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αιτιολόγηση.
Θεωρούμε απαράδεκτες τις τακτικές του Μακαριωτάτου που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, κατέληξε η δικηγόρος του Τυχικού .