Την αλληλεγγύη της εξέφρασε η Κάλας - Συνομίλησε με την προσωρινή Πρόεδρο της Βενεζουέλας

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η ΕΕ έχει ήδη κινητοποιήσει 5 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα βοήθεια για τις πληγείσες κοινότητες και ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την προσωρινή Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ είχε την Κυριακή η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάγια Κάλας εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ.

Σε ανάρτηση στο Χ ανέφερε ότι μετέφερε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ προς τον λαό της Βενεζουέλας και τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη κινητοποιήσει 5 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα βοήθεια για τις πληγείσες κοινότητες και ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με πολλά κράτη μέλη να αναπτύσσουν γρήγορα ομάδες έρευνας και διάσωσης, πυροσβέστες και ιατρικό προσωπικό.

Η κ. Κάλας ανέφερε ακόμη ότι το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ υποστηρίζει τους διασώστες έκτακτης ανάγκης βοηθώντας στη χαρτογράφηση των ζημιών και στη στόχευση της βοήθειας εκεί που είναι περισσότερο αναγκαία. 

"Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Βενεζουέλας σε αυτή την ώρα ανάγκης", αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα