«Παγώνει» η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στα τέλη Απριλίου, λόγω των εξελίξεων με τον Ιμάμογλου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Την ίδια ώρα, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, θα συναντηθούν κανονικά στις 3-4 Απριλίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Παγώνει προσωρινά η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, λόγω των εξελίξεων με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο προοριζόταν για τα τέλη Απριλίου στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του περιθωρίου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας - Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, θα συναντηθούν κανονικά στις 3-4 Απριλίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Μαρινάκης: Παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου και στις πολιτικές ελευθερίες δεν γίνονται δεκτές

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και εάν δεδομένης της κατάστασης μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου μπορούν να πραγματοποιηθούν το ΑΣΣ και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σημείωσε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η κατάσταση είναι ρευστή και ανησυχητική. Όσον αφορά στον Ιμάμογλου, η θέση μας είναι αταλάντευτη: Παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου και στις πολιτικές ελευθερίες δεν γίνονται δεκτές. Και οφείλονται πειστικές απαντήσεις για πιθανές παραχωρήσεις. Υπό αυτές τις εξελίξεις, καθίσταται δυσχερές να διοργανωθεί άμεσα το ΑΣΣ Ελλάδας - Τουρκίας».

Ανέφερε δε ότι οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών θα συμπέσουν στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου στις Βρυξέλλες, όπου ενδέχεται να συζητηθούν τα σχετικά θέματα.

Πηγή: Ιefimerida.gr 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play