Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Η Ρώμη γίνεται η πρωτεύουσα της ειρήνης και του διαλόγου», έγραψε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι σε μήνυμά του στο Χ.

Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα γύρω στις 12.30 ώρα Ελλάδας στη Ρώμη υπό την αιγίδα του Ομάν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

 

Ο Αραγτσί και ο Γουίτκοφ θα διαπραγματευτούν έμμεσα μέσω ενός αξιωματούχου του Ομάν, ο οποίος θα μεταφέρει μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφεραν Ιρανοί αξιωματούχοι, μία εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των έμμεσων συνομιλιών στη Μούσκατ, τις οποίες και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν εποικοδομητικές.

Οι δύο άνδρες είχαν μια σύντομη επαφή στα τέλος του πρώτου γύρου, όμως αξιωματούχοι από τις δύο χώρες δεν έχουν εμπλακεί σε απευθείας διαπραγματεύσεις από το 2015, υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του

Ο Αραγτσί, σε μια συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του ενόψει των συνομιλιών, δήλωσε πως το Ιράν ήταν πάντα δεσμευμένο στη διπλωματία και ζήτησε «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις συνομιλίες να αδράξουν την ευκαιρία για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής και λογικής συμφωνίας για τα πυρηνικά».

«Μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα του Ιράν και να οδηγήσει στην άρση των άδικων κυρώσεων σε βάρος της χώρας, ενώ θα απαντά σε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την πυρηνικό πρόγραμμά του», είπε ο Αραγτσί, όπως μετέδωσαν ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.

«Η Ρώμη γίνεται η πρωτεύουσα της ειρήνης και του διαλόγου», έγραψε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι σε μήνυμά του στο Χ. «Ενθάρρυνα τον Αραγτσί να ακολουθήσει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων έναντι των πυρηνικών όπλων. Η ελπίδα της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια θετική λύση για τη Μέση Ανατολή».

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play