Ατάρι: «Προσβλητική κοροϊδία» τα 9 φορτηγά που μπήκαν στη Γάζα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Προσβλητική κοροϊδία προς τη διεθνή κοινότητα από τον Νετανιάχου» χαρακτήρισε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπντάλα Ατάρι, την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει περάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προσβλητική κοροϊδία προς τη διεθνή κοινότητα από τον Νετανιάχου» χαρακτήρισε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπντάλα Ατάρι, την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει περάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Ατάρι ανέφερε ότι στη Λωρίδα, σε μια έκταση 265 τετραγωνικών χλμ ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι «εδώ και 18 μήνες υπό συνθήκες γενοκτονίας» και χθες μπήκαν 9 φορτηγά. «Ούτε για μια γειτονιά δεν φτάνουν αυτά», ανέφερε. Είναι ντροπή, συνέχισε, να μιλούν ακόμα για αυτοάμυνα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να σταματήσει η γενοκτονία», πρόσθεσε.

«Η προσπάθεια του Νετανιάχου να δείξει ότι ξαφνικά απέκτησε συνείδηση, εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι το Ισραήλ σκοτώνει τον λαό μας πλέον χορτάτο». Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τα τανκς μέσα στη Γάζα, τα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν, με τα παιδιά που είναι κάτω από τα ερείπια, αλλά δεν θέλουν η διεθνής κοινότητα να πει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί την πείνα και τ δίψα ως όπλο, ανέφερε για την ισραηλινή Κυβέρνηση ο κ. Ατάρι.

«Είναι λίγο αργά», σχολίασε ο Παλαιστίνιος Πρέσβης, έπειτα από 18 μήνες ν’ ακούμε «ντροπαλές δήλωσεις που μιλάνε βέβαια για πρώτη φορά για κυρώσεις» από διάφορους Ευρωπαίους ηγέτες και για άσκηση πιέσεων προς την Κυβέρνηση του Ισραήλ και τον Νετανιάχου για «να σταματήσει αυτή η γενοκτονία». Παρέπεμψε δε στην κοινή δήλωση των αρχηγών Γαλλίας, Βρετανίας και Καναδά.

Ανέφερε πως «το Ισραήλ είναι μια επεκτατική δύναμη στην πράξη. Και μια επεκτατική δύναμη δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, εάν δεν υπάρχουν πιέσεις «και από εχθρούς και από φίλους», σημείωσε. Ο Νετανιάχου, είπε ο κ. Ατάρι, έχει πλέον φέρει σε δύσκολη θέση και τους φίλους του, παραπέμποντας σε δήλωση της πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, πως "η συμπεριφορά του κ. Νετανιάχου για τους φίλους του Ισραήλ, είναι χαστούκι".

Ο Αμπντάλα Ατάρι είπε ότι γύρισε από τη Δυτική Όχθη προχθές το βράδυ. Οι Ισραηλινοί, ανέφερε, έχουν απομονώσει την Τουλγκαρέν, την Τζενίν, τη Νάμπλους και  πολλά χωριά με σιδερένιες πόρτες «και το βράδυ κλειδώνουν με κλειδί. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν και να μπουν σε αυτά τα χωριά. Υπάρχουν 900 check points. Που ζούμε; Ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Πού είναι η αντίδραση; Πού είναι στην πράξη οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ότι ο Νετανιάχου είναι εγκληματίας πολέμου; Γιατί δεν εφαρμόζονται; Σήμερα είμαστε εμείς. Αύριο δεν ξέρω ποιοι θα είναι στη θέση μας. Δυστυχώς ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ατάρι είπε πως «βεβαίως υπάρχει» λιμός στη Γάζα. Στην παρατήρηση ότι αυτό αμφισβητείται, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης είπε ότι για το Ισραήλ και τους φίλους των Ισραηλινών «όλα αμφισβητούνται. Εδώ σε 18 μήνες έχουμε 60.000 νεκρούς, πάνω από 150.000 τραυματίες, πάνω από 10.000 πτώματα κάτω από τα ερείπια. Κι ακόμα υπάρχουν κάποιοι που όταν μιλάμε για γενοκτονία γυρίζουν την πλάτη και λένε ‘τί είναι αυτά που λέτε;’».

Το μήνυμά του όχι μόνο προς τους Κύπριους, αλλά προς όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ακόμα σε αξίες κι αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας και στα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε, είναι «να βγουν στους δρόμους, να υψώσουν τη φωνή τους παντού, ότι αυτή η γενοκτονία δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί".

"Κι εμείς δεν χρωστάμε ευχαριστώ σε κανέναν όταν πρέπει να πω ευχαριστώ για τ’ αυτονόητα, συμπλήρωσε, για να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος. Συγνώμη, αλλά αυτό είναι δικαίωμά μου», ανέφερε.

Υπενθυμίζοντας εξάλλου τη φράση «ο χρόνος είναι χρήμα» ο κ. Αττάρι είπε πως «για εμάς ο χρόνος είναι αίμα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play